De zwarte dag van Hans

Podcast van de week: De zwarte dag van Hans

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

AD-journalist onderzoekt de wilde verhalen rond de dood van een oud-inlichtingenmedewerker.

Foto credit: Algemeen Dagblad

In februari 2021 wordt de oud-inlichtingenmedewerker Hans van de Ven dood in bad aangetroffen. Hoewel de onderzoekende schouwarts snel concludeert dat het om een natuurlijke dood ging, lijkt er toch meer aan de hand. AD-journalist Koen Voskuil gaat in gesprek met mensen uit de omgeving van Van de Ven, op zoek naar antwoorden.

Die centrale zoektocht in De zwarte dag van Hans lijkt echter alleen maar meer vragen op te roepen. Van de Ven was een mysterieus figuur, die in zijn laatste jaren allerlei vreemde bedrijven opzette. Daarnaast bleek er ook nog eens een voortvluchtige oplichtster in het huis van de overleden man te wonen. Was zij verantwoordelijk voor zijn dood?

De theorieën van de vrienden en kennissen van de overledene schieten alle kanten op, wat De zwarte dag van Hans intrigerend, maar soms ook lastig te geloven maakt. Verhalen over afluisterkastjes, informanten die door kranten met gaten erin geknipt mensen bespieden - de reeks balanceert tussen aangrijpend moordmysterie en een over-the-top spionageroman.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook