De Shitshow

Podcast van de week: De Shitshow

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Janneke van der Horst en Stéphanie Hoogenberk bieden niet alleen broodnodig vrouwelijk perspectief voor mannelijke luisteraars, maar zijn ook nog eens zeer vermakelijk gezelschap.

Foto credit: art19

Met het motto ‘een podcast door vrouwen, voor mannen’ verlenen Janneke van der Horst en Stéphanie Hoogenberk een grote maatschappelijke dienst. In De Shitshow bespreken de twee journalisten hun dagelijkse leed; van daten (en de daarbij behorende communicatie met mannen) tot ongemakkelijke confrontaties op de tennisbaan.

Een broodnodig stukje vrouwelijk perspectief voor mannelijke luisteraars dus. Maar De Shitshow werkt niet alleen informatief; de podcast is óók gewoon ontzettend vermakelijk. Hoogenberk en Van der Horst zijn uitstekend op elkaar ingespeeld, en weten zelfs hun kleinste ergernissen om te vormen tot heerlijke gesprekken. Vooral de anekdote over een eerste date met een man die een exemplaar van Esquire, waarin hij wordt genoemd, prominent op tafel heeft liggen is een Curb Your Enthusiasm-achtige masterclass in ongemakkelijkheid.

De Shitshow is een podcast die heerlijk wegluistert. Of ze het nu over hun laatste ontdekkingen op Netflix hebben, of Harry Mens opbellen over zijn visie op relaties; Hoogenberk en Van der Horst vormen uitstekend gezelschap.

https://open.spotify.com/episode/79HynrrPpw5eYyh1tTs2HU?si=ff39238a3110451a

Lees ook