Johan Cruijff

Podcast van de week: De onbekende Cruijff

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

In de week dat hij 75 zou zijn geworden, bewijst Andere tijden sport dat je over Johan Cruijff nooit uitgepraat raakt.

Foto credit: ANP

In de week dat Johan Cruijff 75 zou zijn geworden, duikt Andere tijden sport in de nog niet eerder vertelde verhalen rond de grootste voetballer die Nederland ooit gekend heeft. Want, zoals presentator Tom Egbers in zijn introductie zegt, over Cruijff is al zoveel gezegd en geschreven, maar we zijn nog lang niet ‘uitgejohand’.

Na Egbers’ persoonlijke introductie verdiepen journalisten zich in vier afleveringen in de geschiedenis van Cruijff. Zo herbeleeft Jeroen Stekelenburg zijn dag bij de slagboom van de ArenA, op de avond waarop de oud-voetballer de fluwelen revolutie bij Ajax ontketende. Daarnaast is er de vraag of Cruijff - die bekendstond als gierig - een geldwolf of een weldoener was, en wordt er gekeken naar de brute gewapende overval in zijn huis in Barcelona.

75 jaar na zijn geboorte blijkt in De onbekende Cruijff weer dat de Amsterdammer een fenomeen was, met onnavolgbare acties op het veld, en onnavolgbare uitspraken erbuiten. Een nieuwe blik op zo’n fenomeen is meer dan welkom.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook