De Deventer Mediazaak

Podcast van de week: De Deventer Mediazaak

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Hoe een moordonderzoek uitgroeide tot een enorm mediacircus.

Foto credit: ANP

Een uitgebreide podcast over het onderzoek en het proces rond de Deventer moordzaak bestond al, maar hoe zit het met het mediacircus dat ontstond? Namens Argos onderzoekt journalist Annegriet Wietsma in De Deventer Mediazaak wat de invloed van de pers is op de zoektocht naar de moordenaar van de weduwe Wittenberg.

Wietsma spreekt de hoofdpersonen in de geruchtmakende moordzaak uit 1999. Politieagenten vertellen hoe al het bewijs leek te wijzen naar de schuld van fiscaal adviseur Ernest Louwes. Maar wanneer het echtpaar Waisvisz, dat zich specialiseert in handschriftonderzoek, zich in de zaak mengt, wordt het interessant. Zij verdenken klusjesman Michael de Jong en starten hun eigen onderzoek. Opiniepeiler Maurice de Hond stort zich op de zaak en pleit voor de onschuld van Louwes. 

Met twijfelachtig DNA-bewijs, vreemde getuigenissen en emotionele rechtszittingen heeft de zaak alle elementen van een misdaadthriller in zich. De Deventer Mediazaak is een uitstekende samenvatting van een van de meest spraakmakende Nederlandse moordzaken. 

https://open.spotify.com/episode/3vb2hn2iwxYEM6mBr4qhih?si=Ny4OOkTXS0imQi_wHGYj1A

Lees ook