Podcast Datevermaak

Podcast van de week: Datevermaak

ยท Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Een kijk in de woelige wereld van Tinder en Happn.

Enig idee wat termen als 'kwarrel', 'ghosten' of 'orbiten' betekenen? Datevermaak, een podcast waarin Timo, Lisa en Lieke hun ervaringen in de wereld van het daten beschrijven, zal ongetwijfeld de nodige herkenbare momenten opleveren. Zo niet, dan biedt het drietal een introductie in de wereld van het swipen, het doordaten en - als het een beetje meezit - een pril gelukje.

De drie vrijgezelle podcastmakers zijn op zoek naar de ware, waarvoor ze een verscheidenheid aan apps als Tinder, Happn en Hinge in de strijd gooien. De analyse van het daten begint hier al: de presentatoren geven aan de ene kant aan wat een aantrekkelijk profiel is, en aan de andere kant wat de absolute afknappers zijn. Maar het interessantst, en het meest herkenbaar (of leerzaam voor de dating app-leek), is het veldonderzoek dat Timo, Lisa en Lieke uitvoeren. Elke aflevering is een van de Datevermakers daadwerkelijk op een afspraakje, en geeft diegene uitleg over wat er precies gebeurt.

Met de nodige zelfspot kijken de makers terug op hun ervaringen, zoeken ze verbeterpunten, en schamen ze zich een beetje wanneer ze na een eerste afspraakje in het bed van hun date belanden. Datevermaak zal voor de helft van de luisteraars een feest der herkenning zijn, voor de andere helft een leerschool. Maar van welke kant je de podcast ook benadert, de avonturen van Timo, Lisa en Lieke bieden een aanstekelijk kijkje in het vrijgezellenbestaan anno 2019.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook