Blauwe M&M's

Podcast van de week: Blauwe M&M's

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Een heerlijk kijkje in het leven in de backstageruimtes van poppodia.

Foto credit: VPRO

De backstageruimtes van concertpodia, stadions en festivals hebben een haast mythische status gekregen. Maar in hoeverre is er achter de schermen in werkelijkheid sprake van een glamoureuze wereld vol seks, drugs en rock & roll? In Blauwe M&M’s, een podcast van 3FM, zoeken popjournalisten Atze de Vrieze en Timo Pisart het uit.

Dat onderzoek levert heerlijke verhalen op, waarbij stage- en tourmanagers uitgebreid vertellen over hun ervaringen met muzikale grootheden. Zo horen we de vrouw die een volgepakt Ziggo Dome moest vertellen dat superster Drake - wederom - niet op kwam treden. Of de man die Velvet Underground-lid John Cale tijdens een tournee, zonder medeweten van diens vrouw, van cocaïne moest blijven voorzien.

Blauwe M&M’s sloopt de nodige mythes over het muzikantenbestaan, maar doet dat op uiterst vermakelijke wijze. De afleveringen zijn gevuld met heerlijke anekdotes over een zelden geziene kant van de muziekwereld. Of het nou gaat om notoire laatkomers, flinke gebruikers of serieus divagedrag: deze podcast is een feest voor de concertbezoeker.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook