Hans Dorrestijn MAX

Podcast van de week: Alleen op een eiland

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Hans Dorrestijn brengt vanaf Rottumerplaat verslag van zijn gemoedstoestand tijdens de opnames van de gelijknamige serie.

Foto credit: MAX

In 1971 brachten Jan Wolkers en Godfried Bomans elk afzonderlijk een week door op Rottumerplaat. Vijftig jaar later treedt Hans Dorrestijn in de voetsporen van de twee schrijvers voor het tv-programma Alleen op een eiland. Al is er een verschil: de cabaretier ontvangt gasten op het Waddeneiland.

In de gelijknamige podcast doet Dorrestijn verslag van zijn gemoedstoestand. Hij gaat in gesprek met eindredacteur Annette Bakker. ‘Die denkt dat ik diepgang heb, maar komt vaak van een koude kermis thuis’, aldus Dorrestijn. Wie ooit een van zijn theatershows heeft gezien, weet wat er verwacht kan worden van de cabaretier. 

Ook Alleen op een eiland is gevuld met droogkomische observaties en verslagen van Dorrestijns vele onzekerheden. Zo heeft hij zich voorgenomen om zich nooit ergens meer op te verheugen, om teleurstellingen te voorkomen. ‘Alles wordt een onderneming als het geen aardappels schillen of de kliko buiten zetten is’, aldus Dorrestijn. Alleen op een eiland biedt een heerlijke klaagzang, vermomd als reisverslag.

https://open.spotify.com/episode/0TtHFep4eZ3dVLZjEuhJCT?si=69f24a185b264e19

Lees ook