Achter gesloten deuren

Podcast van de week: Achter gesloten deuren

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Het FD onderzoekt de opmerkelijke recente jaren van de Twentse multimiljonair Gerard Sanderink.

Foto credit: Het Financieele Dagblad

Als eigenaar van bouwbedrijf Strukton en IT-gigant Centric is de Twentse miljonair Gerard Sanderink (geschat vermogen: ruim vijfhonderd miljoen) een van de rijkste Nederlanders. De afgelopen jaren ontstaat er steeds meer controverse rond Sanderink, wiens bedrijven tot dan toe altijd degelijk en winstgevend waren.

In Achter gesloten deuren duiken presentatrice Paulien Sewuster en FD-journalisten Stijn van Gils en Joris Polman in de opmerkelijke ontwikkelingen rond Sanderink. Ze vertellen over de rechtszaken die de ondernemer aanspande tegen zijn ex-partner Brigitte van Egten, die hij beschuldigt van allerlei soorten fraude. Daarbij lijkt de invloed van Rian van Rijbroek, zelfverklaard cyberexpert en de nieuwe partner van Sanderink, enorm. Sinds hij haar ontmoette, nam Sanderink opmerkelijke beslissingen en stuurde hij smadelijke mails naar de leiding van zijn bedrijven, maar ook naar ministers.

Dit seizoen van Achter gesloten deuren legt op gedegen wijze uit hoe het privéleven van Sanderink een zware stempel lijkt te drukken op zijn bedrijven. Een fraaie combinatie van financiële journalistiek en relationele beslommeringen.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook