Robert Oosterbroek

Podcast luistertips: vakantieverhalen en de directeur van Tivoli

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week onder anderen de directeur van TivoliVredenburg (foto).

Foto credit: Robert Oosterbroek

Man met de microfoon
Aflevering: Vakantie

In deze laatste aflevering van het seizoen trekt Chris Bajema er met zijn oranje bus én microfoon op uit voor verhalen rond het thema vakantie. Het is een mix van echte en net niet echte verhalen over de zomervakantie, inclusief bijdragen van onder anderen Diederik Ebbinge, Micha Wertheim en Cecile Heuer.

 

Spodlicht
Aflevering: Mag je als journalist de wereld verbeteren?

Bas Haan en Jesse Frederik wonnen dit jaar allebei een Loep voor hun werk in de journalistiek. De twee mannen verschillen echter van stijl: Haan (bekend van zijn werk rond de Teeven-deal) wil puur de feiten blootleggen, Frederik wil constructieve journalistiek. Ze gaan in discussie: moet een journalist alleen informeren, of mag hij ook de wereld proberen te verbeteren?

 

Klap van de Molen
Aflevering: De directeur van Tivoli

Voormalig John Coffey-frontman David Achter de Molen ontvangt Frans Vreeke, de directeur van TivoliVredenburg. Ook Achter De Molen werkt in het poppodium, als stagemanager. Hij vraagt naar de verantwoordelijkheden van Vreeke, en de hobbelige ontstaansgeschiedenis van het nieuwe gebouw, met geluidsproblemen en de enorm dure verbouwing.

 

Rush Talk
Aflevering: Bingeluisteren naar Netflix

Een herhaling, maar een zeer interessante: een jaar geleden sprak Elger van der Wel met Yann Lafargue van Netflix. De streamingdienst had op dat moment net haar kantoor in Amsterdam geopend. De Fransman spreekt over de impact die Netflix heeft gehad op onze levens, en over de toekomstplannen.

 

Echt gebeurd
Aflevering: Vrienden?: Sanne Pols

Een jeugdherinnering: Sanne Pols ging op haar vijftiende aan het oppassen in het grote huis van de buren. Daar wordt ze opgeschrikt door een reeks telefoontjes. Eerst hoort ze niets, en dan klinkt er opeens een dreigement: ‘I’m gonna kill you.

 

Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.

Lees ook