Podcast luistertips: Thierry Baudet en het niveau van Argentinië

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Deze week onder meer een WK-update en een dramatisch puberdagboek.

FTM Audio
Aflevering: Dure arbeid & goedkope grondstoffen: hoe de fiscus een duurzame economie in de weg zit

Journalist Ties Joosten schreef voor onderzoeksplatform Follow the Money een artikel over het Rotterdamse bedrijf GroenCollect, waarvoor bijstandsgerechtigden rattenplagen en afvalproblemen proberen op te lossen. De fiscus staat de groei van het bedrijf echter in de weg. Frederique de Jong leest het artikel voor en bespreekt het vervolgens met de schrijver zelf.

 

Neutrale kijkers
Aflevering: Argentinië alweer slecht, maar nu staat Messi er wel

De veertiende dagelijkse WK-update van Neutrale Kijkers Yordi Yamali en Peter Buurman. Ze blikken terug op de meest dramatische wedstrijd tot nu toe: Argentinië tegen Nigeria. Aan de ene kant hoopten de liefhebbers op het moment waarop Lionel Messi eindelijk opstond, terwijl de liefhebbers van de underdog hoopten op punten voor Nigeria. De fans van Messi trokken aan het langste eind.

 

No Such Thing As A Fish
Aflevering: No Such Thing As A Warmongering Pigeon

De leden van het team dat verantwoordelijk is voor de research van het Britse quizprogramma QI vertellen over de beste feitjes die ze hebben ontdekt. Deze week komen ze live vanuit Melbourne, waar ze vertellen over entertainment in de eerste helft van de vorige eeuw: shows met vliegtuigcrashes, leeuwen en dynamiet.

 

30 Minuten Rauw
Aflevering: Thierry Baudet

Ruud de Wild ontvangt Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. In een half uur bespreken ze of de publieke omroep echt zo links is, de scheiding van de ouders van de politicus en of Baudet daadwerkelijk zo elitair is.

 

Echt Gebeurd
Aflevering: Puberdagboek: Toosje Hendriksen

Toosje Hendriksen duikt in een dagboek dat ze tijdens haar puberjaren schrijft. Het gaat voornamelijk over Kees, die er voor haar neus met ‘een stortbaksnol’ vandoor ging. En dan zijn Bert en Bram ook nog eens in het spel. De bloedserieus bedoelde notities zorgen voor hilariteit bij het publiek in de zaal.

 

Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.

Lees ook