Podcast luistertips: The Who en Red Dead Redemption 2

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week Roger Daltrey en de game Red Dead Redemption 2.

De Correspondent
Aflevering: Goed Nieuws met Joris Luyendijk - de niet-menselijke wereld met Tamar Stelling

Journalist en antropoloog Joris Luyendijk spreekt elke maand met een correspondent over zijn of haar laatste ontdekkingen. In dit tweede deel spreekt hij met Tamar Stelling, die zich bezighoudt met de wereld van planten en dieren. Met anekdotes over reuzepissebedden die aan hongerstaking doen, samenwerking tussen bacteriën en hoe kwallen zichzelf verjongen.

WTF with Marc Maron Podcast
Aflevering: Roger Daltrey

Marc Maron (tevens als acteur te zien in GLOW) voegt weer eens een legendarische naam toe aan de imposante lijst met gasten in zijn podcast: Roger Daltrey. De zanger van The Who zit al ruim vijftig jaar in het vak, en maakte medemuzikanten als The Beatles, Elvis, The Rolling Stones en The Kinks van dichtbij mee.

Radiolab
Aflevering: War of the Worlds

Het is deze week precies tachtig jaar geleden dat het hoorspel The War of the Worlds (destijds voorgedragen door Orson Welles) op de Amerikaanse radio werd uitgezonden. Het verhaal is inmiddels meerdere keren verfilmd, maar nooit had het zo’n impact als na die eerste uitzending op de radio. Maar liefst één miljoen luisteraars geloofden daadwerkelijk dat aliens op aarde geland waren. Hoe kon een hoorspel tijdens Halloween voor massale paniek zorgen?

Red Dead Radio
Aflevering: Why We Love It

De afgelopen week kwam de grootste videogame van 2018 uit: Red Dead Redemption 2. Het spel, gemaakt door de makers van de succesvolle Grand Theft Auto-reeks, was maar liefst zeven jaar in ontwikkeling en de recensies zijn lovend. Maar waarom moeten we hierbij stilstaan? De heren van de podcast Red Dead Radio vertellen wat er zo bijzonder is aan het Wilde Westen in de game.

Ted Talks Daily
Aflevering: Is war between China and the US inevitable?

Volgens de theorie van de Thucydides’s Trap, bedacht door politicoloog Graham T. Allison, stevenen China en Amerika af op een oorlog. De theorie zegt namelijk dat wanneer een opkomende wereldmacht een dominante natie dreigt te ontwrichten, oorlog altijd het gevolg is. In deze Ted Talk hoopt Allison een andere oplossing te vinden.

Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.

Lees ook