MatSzwajkos/GettyImages

Podcast luistertips: terugblik op Stan Lee en een moordchirurg

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week het leven van Stan Lee en een Texaanse moordchirurg.

Foto credit: Mat Szwajkos/Getty Images

Pop Culture Happy Hour
Aflevering: Remembering Stan Lee

Met het scheppen van superhelden als Spider-Man, The X-Men, The Fantastic Four, Iron Man en Black Panther was Stan Lee één van de meest invloedrijke striptekenaars. De Amerikaan overleed deze week op 95-jarige leeftijd. Deze podcast van NPR blikt terug op het leven van de man zonder wie we al die Marvel-films niet hadden gehad.

Dr. Death
Aflevering: Three Days In Dallas

Het podcast-equivalent van een pageturner: Dr. Death. Tussen 2010 en 2013 heeft neurochirurg Christopher Duntsch een medische praktijk in Dallas. In die periode vinden er gruwelijke complicaties plaats onder zijn patiënten. Journaliste Laura Beil dook de zaak in, met resultaat. De laatste aflevering van de serie kwam vorige week online, dus het hele mysterie is nu te beluisteren.

Man met de microfoon
Aflevering: De grote (en kleine) autoshow

Het is zover: de start van het vierde seizoen van Man met de microfoon. Chris Bajema is terug met echte en verzonnen verhalen. Aangezien de auto van de presentator deze zomer werd weggesleept nadat hij hem op een invalidenplek had geparkeerd, staan verhalen over dat voertuig centraal.

Kermode on Film
Aflevering: Nolan’s Dark Knight Trilogy with Jack Howard

De Britse filmjournalist voor The Guardian Marc Kermode blikt terug op de Batman-trilogie van Christopher Nolan. Hij neemt het op tegen collega Jack Howard, en het duo heeft tegengestelde meningen. Kermode probeert Howard te overtuigen dat Batman Begins het beste deel van het drietal is, terwijl Howard ervan overtuigd is dat The Dark Knight toch echt beter is.

Chips With Everything
Aflevering: Magna Carta for the web

Tim Berners-Lee is één van de grondleggers van het wereldwijde web. De Brit beseft dat de meningen over het internet veranderd zijn: veel mensen hebben een groot wantrouwen tegenover de digitale wereld. Op het Mozilla Festival in Londen sprak Berners-Lee over een revolutie, waarin hij hoopt het vertrouwen in het internet te herstellen.

Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.

Lees ook