Podcast luistertips: Monica Lewinsky en Louis van Gaal

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week Monica Lewinsky, Louis van Gaal en een lantaarnpaal.

Met Groenteman in de kast
Aflevering: Wie is Stefano Keizers nou écht?

Kijkers van De Slimste Mens waren begin 2017 compleet verrast door de verschijning van Stefano Keizers. Hij droeg plaksnorren, rare kostuums en gaf bizarre antwoorden, maar kwam wél in de finale. Gijs Groenteman probeert te achterhalen wie achter dat vreemde imago van Stefano Keizers (echte naam: Gover Meit) schuilt.

 

Slow Burn
Aflevering: Deal or no deal

De eerste aflevering van het tweede seizoen van Slow Burn, de podcast die in de eerste reeks een uitgebreide vertelling van het Amerikaanse Watergate-schandaal bood. In deze nieuwe afleveringen staat de affaire van Bill Clinton met Monica Lewinsky centraal. Het eerste deel beschrijft hoe Lewinsky tegenover een openbaar aanklager zat, die haar een dilemma gaf: of je helpt ons de president af te laten treden of je gaat tientallen jaren de cel in.

 

Zomergasten
Aflevering: Louis van Gaal

Een schurend gesprek werd het, de aflevering van Zomergasten met Louis van Gaal. De voetbaltrainer liet een wat zachtere kant van zichzelf zien, vooral in verhalen over zijn overleden vrouw Fernanda en zijn huidige echtgenote Truus. Maar hij was bij vlagen ook onvervalst zichzelf, met opmerkingen als ‘ik kan het niet sneller vertellen, want ik moet het allemaal vertellen’.

 

Everything is Alive
Aflevering: Maeve, Lamppost

Eentje voor de liefhebbers. Het geïmproviseerde Everything is Alive richt zich op interviews met objecten. Vorige week kwam een blikje cola aan het woord, deze week is het de beurt aan een lantaarnpaal genaamd Maeve. Ze vertelt over haar leven, waarin ze als eerste ziet wie er allemaal kaal wordt en waar ze bijna dagelijks dates voorbij ziet komen, en over de rol van lantaarnpalen in films als Singin’ in the Rain en Speed.

 

Fragmenten Nooit Meer Slapen
Aflevering: Paradiso 50: afl 2

De Amsterdamse poptempel Paradiso vierde begin dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Nooit Meer Slapen blikt terug op dat jubileum, met vijf afleveringen die elk een decennium beslaan. In deze tweede aflevering gaat het om de jaren 70, waarin de punk groot werd. Het leverde legendarische optredens van onder meer The Stranglers en The Ramones op. Maar in de jaren voor de punk was Paradiso op sterven na dood.

 

Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.