Podcast luistertips: moderne hiphop en een dubbelganger

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week de hiphop van nu en de zoektocht naar een dubbelganger.

Foto credit: Memphis Depay / 9024 media

NOS Voetbalpodcast
Aflevering: Genieten van PSV en Ajax!

Voetbalcommentatoren Arno Vermeulen, Frank Snoeks, Ragnar Niemeijer en Jan Roelfs bespreken de voetbalwedstrijden van het afgelopen weekend. PSV blijft winnen, en ook Ajax wist na het succes tegen Bayern ook AZ makkelijk aan de kant te schuiven. Daarnaast blikken de commentatoren vooruit op het komende weekend, waarin het Nederlands elftal het opneemt tegen Duitsland.

 

CONVO Talkshow
Aflevering: CONVO met Winne, Rotjoch en Saul van Stapele

Een update over de stand van zaken in de moderne hiphop met enkele bekende gasten. Winne vertelt over zijn nieuwe album Oprecht door zee en zijn samenwerking met voetballer Memphis Depay. Daarnaast spreken Rotjoch (de man achter 101Barz) en hiphopjournalist Saul van Stapele onder meer over ADE Beats en het luistergedrag van de moderne muziekliefhebber.

 

Serial
Aflevering: A Bird in Jail is Worth Two on the Street

In het derde seizoen van de enorm succesvolle podcast Serial (175 miljoen luisteraars voor de eerdere seizoenen) pakken de makers het anders aan. In plaats van één zaak verspreid over een heel seizoen, horen we nu iedere week een nieuwe zaak. De producenten doken in een rechtszaal in Cleveland, waar de boosmakende logheid van het Amerikaanse rechtssysteem naar voren komt. In deze vierde aflevering een zeer heftige zaak, waarin een baby van vijf maanden omkwam na een schietpartij.

 

Podcastfestival 2018
Aflevering: Nieuwspodcasts

Lekker meta: een podcast over podcasts. In september vond het Podcastfestival 2018 plaats, met onder meer dit panel. Makers van dagelijkse nieuwspodcasts van NRC, De Standaard, nu.nl en BNR spreken over de uitdagingen van hun vak. Daarnaast vertellen ze over hun inspanningen om krantenlezers in podcastluisteraars te veranderen.

 

Echt Gebeurd
Aflevering: Verovering: Isabelle van der Loo

Toen Isabelle van der Loo voor het eerst hoorde dat iemand zei ‘jij lijkt op iemand anders’, haalde ze haar schouders op. Maar in een paar weken krijgt de Eindhovense de opmerking tientallen keren te horen. Ze besluit om op onderzoek te gaan. Via Instagram stuit ze op haar dubbelganger.

 

Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.

Lees ook