Podcast luistertips: een hit van Mitski en de algoritmes van Netflix

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week de zangeres Mitski en het kijkgedrag van Netflix.

Luisterdoc
Aflevering: Het verhaal van Chris Bajema

Lekker meta: een podcast over een podcast. Als Man met de microfoon is Chris Bajema één van de meest succesvolle Nederlandse podcasters. Hij vertelt hoe hij zijn formule, waarin hij rondrijdt met een oranje bus en echte én bijna echte verhalen vertelt, bedacht. Hoe kwam de Man met de microfoon tot stand?

 

This American Life
Aflevering: The Not-So-Great Unknown

Op een dag wordt Caroline gebeld door haar moeder: ‘Er is een pakketje voor je binnengekomen, wat moet ik ermee doen?’ Maar Caroline heeft niks besteld. In de doos blijkt een pot olijven te zitten. Caroline raakt geïntrigeerd: wie heeft de pot naar haar gestuurd? Ze gaat op onderzoek uit. Het antwoord blijkt anders - en een stuk minder romantisch - dan ze had verwacht.

 

The Box of Oddities
Aflevering: Eat A Banana

Echtpaar Katrina Walls en Jethro Gilligan Toth vertellen zo bizar mogelijke waargebeurde verhalen aan elkaar. Vandaag vertelt Jethro hoe een man van slechts anderhalve meter en 45 kilo veertien ton aan stenen oppakte. Hij deed het, en hij bouwde het Coral Castle in Amerika.

 

The Cracked Podcast
Aflevering: The Bizarre Way Marketers Boil You Down And See Your Future

Terwijl jij naar Netflix kijkt, kijkt Netflix terug naar jou. Want achter de streamingdienst zit een berg aan algoritmes die precies bepalen welke programma’s jij te zien krijgt. Waarom doen ze dat, als je toch al voor hun dienst betaalt? Het team van comedysite Cracked onthult wat Netflix allemaal van haar gebruikers weet.

 

Song Exploder
Aflevering: Mitski - Your Best American Girl

In Song Exploder halen artiesten hun grootste nummers uit elkaar, en leggen ze uit hoe het komt dat hun hits klinken zoals ze klinken. In de afgelopen jaren waren acts als R.E.M., Alt-J en The Killers al te gast. De Japans-Amerikaanse muzikante Mitski geldt als één van de grootste jonge indie-talenten van de afgelopen jaren. Ter ere van haar nieuwste album legt de zangeres stap voor stap uit hoe ‘Your Best American Girl’, één van haar bekendste nummers, tot stand is gekomen.

 

Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.

Lees ook