Podcast luistertips: Lowlands voorpret en de roots van Salah

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week de artiesten op Lowlands en de komende Zomergast.

Foto credit: Michael Regan / Getty Images

Klap van de Molen podcast
Aflevering: Lowlands voorpret

Dit weekend is het weer zover: Lowlands, één van de absolute hoogtepunten van het Nederlandse festivalseizoen. David Achter de Molen, voormalig zanger van John Coffey, blikt vooruit met Angelique Houtveen en Vera Siemons van 3FM. Het drietal blikt vooruit op het festivalweekend, en geeft tien tips voor artiesten die onmisbaar zijn op Lowlands.

 

Where should we begin? With Esther Perel
Aflevering: I don’t want to be your caregiver, I want to be your wife

Weliswaar geen actuele uitzending (de uitzenddatum was 27 april), maar zeer nuttig als huiswerk voor de komende aflevering van Zomergasten. De Belgische therapeute Esther Perel, de gast van deze zondag, ontvangt een Amerikaans stel waarvan de man twee jaar geleden de diagnose Parkinson kreeg. Het zorgde voor een nieuwe dynamiek in de relatie: zijn vrouw veranderde van echtgenote in verpleger. Perel probeert de relatie van het stel weer op te laten bloeien.

 

Searching for Salah
Aflevering: Running down the wing

De eerste aflevering van een zesdelige serie van de BBC-documentaire over voetballer Mo Salah. De Egyptenaar werd vorig jaar in zijn eerste seizoen bij Liverpool uitgeroepen tot de beste speler van de Premier League. Maar Salah blijkt meer dan een voetballer: hij geldt als een uithangbord voor de islam en verzet heel veel werk om de mensen in zijn thuisland te ondersteunen.

 

Jelly Driver Podcast
Aflevering: Burnout dat overkomt mij niet

Normaal gesproken spreekt Jelle Drijver met ondernemers die grote successen behalen. In deze aflevering gaat het echter over mensen die de reservetank opgebruiken en in een burn-out terechtkomen. Wat houdt dat precies in, en hoe kom je er weer uit? Drijver spreekt erover met voedingsdeskundige Fiona Gisius, die het zelf heeft ervaren en tegenwoordig lezingen geeft over het fenomeen burn-out.

 

Beautiful Anonymous
Aflevering: Major Postal Bitch

Een simpel maar heerlijk idee voor een podcast: mensen laten opbellen die anoniem hun hart kunnen luchten. De Amerikaanse komiek Chris Gethard heeft elke week een uur lang een compleet vreemde aan de telefoon, en dat levert soms bizarre verhalen op. Zoals deze aflevering, die begint met een beschrijving van werkweken van 60 uur op het postkantoor en uitmondt in een relaas vol drugspakketjes en woedeuitbarstingen.

 

Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.

Lees ook