Podcast luistertips: de miljarden van Trump en terug naar Apocalypse Now

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week dé film over de Vietnamoorlog en het geld van Trump.

The Daily
Aflevering: How Trump Really Got Rich

Journalisten van The New York Times doken een jaar lang in financiële verslagen rond de rijkdom van Donald Trump. De president beweert dat hij zijn bedrijf kon opbouwen dankzij een eenmalige lening van een miljoen dollar van zijn vader. Wat blijkt: de tienduizenden pagina’s vertellen een heel ander verhaal.

 

De Correspondent Podcasts
Aflevering: Goed nieuws met Joris Luyendijk: het klimaat

Eerste aflevering van de podcast van Joris Luyendijk, waarin hij in gesprek gaat met journalisten van de Correspondent over hun vakgebied. In dit gesprek heeft Luyendijk, bekend van de boeken Het zijn net mensen en Dit kan niet waar zijn, het over het klimaat. Zijn gesprekspartner is Jelmer Mommers, die zich bezig heeft gehouden met de milieuplannen van Shell.

 

Adventures in New America
Aflevering: The End

De titel doet anders vermoeden, maar met deze aflevering brengen de makers van de thrillerpodcast Night Vale ons een nieuwe reeks. In een futuristische sciencefictionwereld wordt een terminaal zieke man gered door een jonge sociopate. Ondertussen lijken er monsters in de buurt te zijn.

 

Omdenken Podcast
Aflevering: Hele nacht tv kijken

Nicole heeft een probleem: in plaats van netjes acht uur slaap te pakken, houdt ze zichzelf nachtenlang wakker met series op Netflix. Ze vraagt zich af of dit betekent dat ze verslaafd is, en of ze iets moet veranderen. Nicole heeft er vooral een probleem mee dat ze het zonde van haar tijd vindt.

 

Unspooled
Aflevering: Apocalypse Now

Bij Unspooled kijken de Amerikaanse filmliefhebbers Amy Nicholson en Paul Scheer naar de meest hooggewaardeerde films volgens het American Film Institute. In dit twintigste deel kijkt het duo naar de wellicht beste oorlogsfilm aller tijden: Apocalypse Now. Regisseur Francis Ford Coppola overleefde één van de meest chaotische shoots en wist met acteurs als Martin Sheen en Marlon Brando een bizar beeld van de Vietnamoorlog te geven.

 

Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.

Lees ook