Podcast luistertips: de langste dag en Titanic

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week een filmklassieker en de immigratiecrisis in Amerika.

DoubleDutch
Aflevering: Om te huilen

Spreken we eindelijk van een brug te ver voor de administratie van Donald Trump? De immigratiecrisis in de VS bereikte een kookpunt, met het nieuws over kinderen die gescheiden van hun ouders worden opgesloten. Amerika-correspondenten Reinout van Wagtendonk (BNR) en Freke Vuijst (Vrij Nederland) bespreken een heftige politieke week.

Unspooled
Aflevering: Titanic

Paul Scheer is al heel zijn leven een filmfan, maar heeft een hoop van de klassiekers nog niet gezien. Daarom besloot hij met filmjournalist Amy Nicholson om de top 100 van het American Film Institute te kijken. Deze week: Titanic, de enorme klapper van James Cameron uit 1997 (1998 voor Nederland). De film heeft zowel fanatieke supporters als hartstochtelijke haters - blijft hij twintig jaar na de release overeind?

Onbehaarde Apen
Aflevering: Wat zijn de schaduwkanten van licht?

In de wetenschapspodcast van de NRC buigen Lucas Brouwers, Hendrik Spiering en Gemma Venhuizen zich over een fenomeen dat deze week plaatsvindt: midzomernacht. Op de langste dag van het jaar pakken we veel zonne-uren, maar is dat wel iets positiefs? De wetenschapsjournalisten bespreken de gevolgen voor allergieën, depressies en permanente jetlags.

The Jim Jefferies Show Podcast
Aflevering: Sharapovia, Free Speech & The Lollipop Guild

De politiek incorrecte Australische komiek Jim Jefferies ontvangt zijn collega Brad Williams. De acteur en komiek is een dwerg, waardoor Jefferies een dronken anekdote over een andere dwerg oprakelt. Andere onderwerpen: gescheiden mannen die een boot kopen en enorme lolly’s.

Trees
Aflevering: MDMaïs - Drugsafval #2

Journalist Mieke van Roosmalen ontmoet Antoinette, die een boerderij in Weert heeft. Haar buurman runde jarenlang een drugslab, waar hij MDMA produceerde. Dat had flinke gevolgen voor het leven van Antoinette, van de constante stank (het afval ruikt naar kattenpis) tot aantasting van de grond.

Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.

Lees ook