Pixar In Real Life

Pixar In Real Life S01E01: een tamme realityshow

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

In Pixar In Real Life worden scènes uit Pixar-films eenvoudig maar effectief uitgevoerd.

Het korte live-action-programma Pixar In Real Life (afgekort tot Pixar IRL, en vertaald als Pixar Komt Tot Leven in het Nederlands) laat zien hoe goed de animatiestudio Pixar emoties van de kijker begrijpt. De serie is opgenomen in New York, waar iconische Pixar-films en -personages tot leven komen.

https://www.youtube.com/watch?v=F8lz4twIsWw

De eerste aflevering haalt inspiratie uit de animatie Inside Out. De verschillende voorbijgangers in het befaamde Central Park in New York komen een gigantische, witte gamecontroller tegen met kleurrijke knoppen. ‘Hoe werkt dit?’, vragen de omstanders elkaar. 'Wat doet dit? Mogen we het aanraken?’

Een groep kinderen durft de verschillende knoppen aan te raken. Wanneer ze op de knoppen drukken activeren ze verschillende kernemoties, en de console licht in een andere kleur op: rood voor woede, paars voor angst, groen voor walging, geel voor vreugde, en blauw voor verdriet. Hierop reageren acteurs op straat overeenkomend met de personages van Inside Out.

De verschillende parkbezoekers, ofwel acteurs, die voorbijkomen zijn onder anderen twee vrienden die een gesprek voeren over waar ze nu gaan lunchen, een moeder en dochter die praten over de perikelen van studeren aan de universiteit, en een echtpaar dat een verjaardag viert.

Het is onderhoudend om te zien hoe de acteurs snel de verschillende emoties kunnen uiten. De mensen worden vermaakt door de gevechten en kunnen lachen om de walging van de acteurs, maar uiteindelijk drukt een ieder op de gele knop zodat de acteurs hun act met vreugde afsluiten.

Pixar In Real Life lijkt qua format op een YouTube-sketch. De opener van de serie is een luchtige introductie in vier minuten. Pixar weet de harten van de kijker te raken, maar de originele serie tilt het live-action-materiaal niet naar een hoger niveau. Wellicht kunnen in de resterende afleveringen de personages en concepten uit Pixars animatiekluis de kijker wél raken.

Pixar In Real Life S01, vanaf 12 november 2019 op Disney+

Lees ook