Mira

Overzicht: nieuwe series en films op Netflix

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke films en series komen komen binnenkort naar Netflix? Een overzicht van de aangekondigde titels.

Dit weekend...

Pretty Smart (vrijdag 08/10, Netflix) Lachband-sitcom waarin de slimme Chelsea (Emily Osment) noodgedwongen in moet trekken bij haar niet al te snuggere zuster (Olivia Macklin) en diens drie erg aantrekkelijke huisgenoten.

Family Business S03 (vrijdag 08/10, Netflix) Komische serie uit Frankrijk over een mislukte ondernemer die handig gebruik maakt van de legalisering van softdrugs: hij besluit de slagerij van zijn vader om te bouwen tot coffeeshop.

Grudge (vrijdag 08/10, Netflix) Turkse misdaadfilm waarin een politiechef vlak voordat hij een promotie krijgt betrokken raakt bij een dodelijk ongeluk. Dan ontdekt hij een door wraak gedreven plot dat collega’s in gevaar brengt.

My Brother, My Sister (vrijdag 08/10, Netflix) Italiaanse dramafilm waarin Nik en Tesla door het testament van hun vader gedwongen worden om samen te wonen. Samen met Tesla’s kinderen proberen ze een familie te vormen.

House of Secrets: The Burai Deaths (vrijdag 08/10, Netflix) Documentaireserie waarin het overlijden van elf leden van een familie in Delhi centraal staat. De makers onderzoeken of er sprake was van (zelf)moord of iets anders.

Hometown Cha-Cha-Cha (zaterdag 09/10, Netflix) Romantische komedieserie uit Korea waarin een stadse vrouw een tandartspraktijk opent in een dorpje aan zee. Ze ontmoet er een charmante man die in alles haar tegenpool is.

Blue Period (zaterdag 09/10, Netflix) Japanse animatieserie gebaseerd op een mangastrip, waarin een populair schoolmeisje zich enorm verveelt. Wanneer ze op een prachtig schilderij stuit wordt ze meegezogen in de kunstwereld.

 

Na het weekend...

The Baby-Sitters Club S02 (maandag 11/10, Netflix) Komische tienerserie over een groep jonge vriendinnen die samen een oppas-bedrijf oprichten. Actrice Sophie Grace won voor het eerste seizoen een Emmy. Bekijk de trailer.

The Movies That Made Us S03 (dinsdag 12/10, Netflix) Kijkjes achter de schermen bij zes klassieke films, met aardig wat horror: Aliens, A Nightmare on Elm Street, Friday the 13th, Coming to America, Halloween en RoboCop.

Making Malinche (dinsdag 12/10, Netflix) Spaanse documentaire over het creatieve proces achter de nieuwe musical van Nacho Cano, over het liefdesverhaal van conquistador Hernán Cortés en zijn inheemse geliefde Malinche.

Convergence: Courage in a Crisis (dinsdag 12/10, Netflix) Documentaire over de opkomst van covid-19 en de wijze waarop het virus de wereld platlegde, met vooral veel aandacht voor alle mensen die het tij probeerden te keren.

Bright: Samurai Soul (dinsdag 12/10, Netflix) Japanse animatiefilm die zich afspeelt in de wereld van de film Bright. Een menselijke ronin en een moordende ork moeten samen een elf redden van een gemeenschappelijke vijand.

Operation Hyacinth (woensdag 13/10, Netflix) Poolse misdaadfilm die zich afspeelt tijdens de jaren tachtig. Een detective is ontevreden met het resultaat van een moordonderzoek in de homogemeenschap en gaat op onderzoek uit.

Fever Dream (woensdag 13/10, Netflix) Chileense thrillerfilm over de beladen verhouding tussen twee jonge moeders – een lokale inwoner en iemand van buitenaf – die een dreigende milieuramp en een spirituele crash blootlegt.

Another Life S02 (donderdag 14/10, Netflix) Sciencefictionserie met Katee Sackhoff waarin een team van astronauten op een missie wordt gestuurd om de oorsprong van een op de aarde geland object te achterhalen. Bekijk de trailer.

A World Without (donderdag 14/10, Netflix) Indonesische tienerfilm over een land waarin afspraakjes verboden zijn. Drie jonge meiden willen zich aansluiten bij een teruggetrokken gemeenschap met een charismatische leider.

One Night in Paris (donderdag 14/10, Netflix) Franstalige komediespecial over het leven in coronatijd. Aan de hand van sketches en korte optredens is te zien hoe de stand-up comedians hun tijd doorbrachten tijdens de lockdown.

 

Aangekochte films, specials en docu's...

Angeliena (vrijdag 08/10, Netflix) Zuid-Afrikaanse tragikomedie over een geliefde parkeerwachter die besluit om haar grote droom - het maken van een wereldreis - eindelijk te verwezenlijken.

Mira (zondag 10/10, Netflix) Filmdebuut van Willeke van Ammelrooy (Antonia) over een conservatief dorpje in West-Vlaanderen, waar de inwoners zich verzetten tegen de constructie van een brug.

Het Sacrament (zondag 10/10, Netflix) Belgische dramafilm van Hugo Claus, over een familie die jaarlijks bijeenkomt om hun overleden moeder te herdenken, waarbij oude rancunes weer oplaaien.

Het gezin van Paemel (zondag 10/10, Netflix) Belgische dramafilm met een script van Hugo Claus. Het historische drama volgt de worstelingen van een boer (Senne Rouffaer) en zijn familieleden.

De Zevende Hemel (zondag 10/10, Netflix) Naast alle drama's ook een romkom uit België: in De Zevende Hemel ontfermt loser Samuel (Urbanus) zich over de mooie Charlyne (Renée Soutendijk).

Kruimeltje (zondag 10/10, Netflix) Nederlandse familiefilm naar het boek van Chris van Abkoude. In de jaren twintig wil een straatjongen (Ruud Feltkamp) naar Amerika om daar zijn vader te zoeken.

Wait Until Spring, Bandini (zondag 10/10, Netflix) Belgische filmproductie over een familie in Colorado die in de jaren twintig de eindjes aan elkaar probeert te knopen. Joe Mantegna speelt de patriarch.

The Atom: A Love Affair (zondag 10/10, Netflix) Documentaire over de geschiedenis van kernenergie, vanuit het perspectief van ingenieurs, politici en pleitbezorgers aan beide kanten van het debat.

Spielerberater (zondag 10/10, Netflix) Duitse documentaire over de harde wereld van spelersmakelaars. De makers laten zien hoe de ervaren jörg Neblung zijn klanten en zijn contacten beheert.

 

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook