Witch Hunt

Overzicht: nieuwe series en films bij de NPO

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe en nog lopende series zijn dit weekend en daarna te zien bij NPO? Een overzicht van de titels.

Nieuwe series dit weekend...

Witch Hunt (zaterdag 24/07, NPO 3) Noorse misdaadserie over een juriste die nadat ze een verdachte factuur onder ogen krijgt aan de bel trekt, waarna haar carrière en haar leven plots in gevaar dreigen te komen. Lees de recensie.

McDonald & Dodds (zaterdag 24/07, NPO 2) Britse misdaadserie over twee detectives die erg van elkaar verschillen. Ze werken in het historische toeristenplaatsje Bath, dat bekendstaat om zijn Romeinse bouwstijl. Bekijk de trailer.

 

Nog lopende series dit weekend...

The Hunting (vrijdag 23/07, NPO 2) Als een zeer expliciete foto van Zoe in de gang van de school wordt opgeplakt, is iedereen in rep en roer. De eerste verdenking valt op Andy, wiens ouders hem overal tegen in bescherming nemen.

Blackspace (vrijdag 23/07, NPO 3) Na de brand vindt men sporen die verklaren waarom de vuurwapens nergens te vinden zijn. Ondertussen wordt het voor Rami duidelijk dat de omgekomen Dor iets met de aanslag te maken had.

 

Aankomende films...

Utoya 22.juli (vrijdag 23/07, NPO 3) Noorse dramafilm over het door Anders Breivik aangerichte bloedbad in 2011. We volgen de gebeurtenissen in real-time door de ogen van de (overigens wel fictieve) Kaja (Andrea Berntzen).

Colette (zaterdag 24/07, NPO 2) Biografische dramafilm over de Franse schrijfster Colette (Keira Knightley). Aan het einde van de 19e eeuw vestigt ze zich in Parijs, waar haar echtgenoot (Dominic West) de credits krijgt voor haar boek.

Quiz (zaterdag 24/07, NPO 3) Thriller van Dick Maas (De Lift) waarin de presentator van een tv-quiz (Barry Atsma) door een man (Pierre Bokma) wordt gedwongen om zelf een spelletje te spelen om zijn vrouw en dochter te redden.

Das Weisse Band (zondag 25/07, NPO 2) Mysterieus drama waar de Oostenrijkse filmmaker Michael Haneke in Cannes de Gouden Palm voor won. Vlak voor W.O.I gebeuren er vreemde dingen in een klein dorpje in Duitsland.

Mi Vida (zondag 25/07, NPO 3) Komische dramafilm van Norbert ter Hall (Adam - E.V.A.) waarin een vrouw (Loes Luca) haar kapsalon verkoopt en richting de Spaanse kust vertrekt, in de hoop daar een nieuwe start te kunnen maken.

Goud (donderdag 29/07, NPO 3) Nederlandse dramafilm over een turner (David Wristers) die door zijn strenge vader wordt klaargestoomd voor de spelen. Zijn gevoels voor een fysiotherapeute zorgen echter voor complicaties.

 

Nog lopende series na het weekend....

Swanenburg (maandag 26/07, NPO 1) Iris wil voor het familiebedrijf een nieuwe crème lanceren, maar dit idee wordt matig ontvangen door haar vader en broer, die de benarde financiële situatie voor haar hebben verzwegen.

Swanenburg (dinsdag 27/07, NPO 1) Maan belandt in het ziekenhuis, maar Iris verzwijgt voor Didi dat haar crème bij haar een allergische reactie heeft veroorzaakt. Wanneer Didi s 'avonds de crème vindt, voelt hij zich bedrogen.

Swanenburg (woensdag 28/07, NPO 1) Iris wordt steeds meer onder druk gezet: de klanten willen hun geld terug en haar moeder wil haar paard in laten slapen. Dan confronteert Didi haar met de vraag of ze vreemdgaat.

Swanenburg (donderdag 29/07, NPO 1) Iris ontdekt dat de kopers van de crème niet zijn terugbetaald, maar dat het geld is overgeboekt naar een Turkse bv. Ze vermoedt betrokkenheid van haar vader en besluit hem te volgen.

 

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook