De Belofte van Pisa

Overzicht: nieuwe series en films bij de NPO

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe en nog lopende series zijn dit weekend en daarna te zien bij NPO? Een overzicht van de titels.

Foto credit: DBPhoto

Nieuwe series dit weekend...

The Hunting (vrijdag 16/07, NPO 2) Vierdelige dramaserie uit Australië waarin jongeren te maken krijgen met de gevaren van sexting, wanneer voor specifieke personen bedoelde foto’s plots openbaar worden. Lees de recensie.

 

Nog lopende series dit weekend....

Blackspace (vrijdag 16/07, NPO 3) Na de schietpartij op een school richt detective Rami David zijn onderzoek op de leerlingen. Cyberspecialist Chino ontdekt dat de scholieren in het geheim communiceren met de app Blackspace.

Deadwater Fell (zaterdag 17/07, NPO 3) Toms ware aard komt naar boven als hij zijn moeder en zijn advocaat onder druk zet en Dylan kampt met schuldgevoelens over zijn valse verklaring. Laatste twee van de vier afleveringen.

Line of Duty S06 (zaterdag 17/07, NPO 2) Jo Davidson komt tijdens haar verhoor voor een onaangename verrassing te staan. Ondertussen blijkt dat Adrian Hastings geen smetteloos verleden heeft. Laatste van de zeven afleveringen.

 

Films dit weekend...

Silk Road (vrijdag 16/07, NPO 3) Psychologische thriller geïnspireerd door het leven van de veroordeelde internetcrimineel Michael S. Drie twintigers raken verstrikt in een kat-en-muisspel met de politie wanneer ze online drugs verkopen.

Viceroy's House (zaterdag 17/07, NPO 2) Historische dramafilm waarin de Britse Lord Louis Mountbatten (Hugh Bonneville) India's transitie naar onafhankelijkheid in goede banen moet leiden. Gillian Anderson speelt zijn echtgenote.

De belofte van Pisa (zondag 18/07, NPO 3) Biografisch drama waarin Sam (Shahine El-Hamus won een Gouden Kalf) aan zijn broer, die later in de gevangenis belandt, belooft dat hij zal slagen op het Muziek Lyceum in Amsterdam.

Stalker (zondag 18/07, NPO 2) Existentiële sciencefictionfilm van de Russische grootmeester Andrej Tarkovski (Solaris) over de reis naar een 'verboden zone' waar een kamer je diepste verlangens zou kunnen verwezenlijken.

 

Nieuwe series na het weekend...

Gösta (maandag 19/07, NPO 3) Tragikomische serie uit Zweden over een psycholoog die werkt met jonge kinderen. Hij woont in een huisje in de bossen, waar hij tijdelijk onderdak verleent aan een vluchteling. Lees de recensie.

McDonald & Dodds (donderdag 22/07, NPO Plus) Britse misdaadserie over twee agenten die werken in het historische toeristenplaatsje Bath. Vanaf zaterdag 24 juli tevens wekelijks te volgen op NPO 2. Bekijk de trailer.

 

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook