The Duchess

Overzicht: nieuwe films en series bij de NPO

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke series en films zijn dit weekend te bekijken bij NPO? Een overzicht van de aangekondigde titels.

Nog lopende series dit weekend...

Flikken Rotterdam S05 (vrijdag 22/10, NPO 1) Spin-off van Flikken Maastricht. In deze aflevering stuiten Stan en Noucha op een crystal meth-dealer, en onderzoeken Dries en Esther de moord op een pakketbezorger uit de Oekraïne.

Poldark S05 (vrijdag 22/10, NPO 2) Poldark heeft veel moeite om zijn oude vriend Ned te helpen, maar dan ontmoet hij iemand die mogelijk zijn naam kan zuiveren. Ondertussen zijn ook Demelza en de kinderen op weg naar Londen.

Grace (zaterdag 23/10, NPO 2) Grace onderzoekt de dood van een man die door een overdosis om het leven lijkt te zijn gekomen, terwijl een andere man in gevaar komt als hij een mysterieuze USB-stick vindt in de trein. Laatste aflevering.

Those Who Kill S03 (zaterdag 23/10, NPO 3) Een nieuw sterfgeval hakt er bij Louise flink in. Louise denkt net als de politie in eerste instantie aan een zelfmoord, maar al snel begint ze te twijfelen. Vijfde en zesde aflevering van de acht.

Maud & Babs (zondag 24/10, NPO 1) Dramaserie over een vrouw (Rifka Lodeizen) die als mantelzorger aan de slag gaat voor haar dementerende moeder (Loes Luca). Tevens met Peter Paul Muller en Kim van Kooten. Lees de recensie.

Deep Shit (zondag 24/10, NPO 3) Komische misdaadserie waarin Veerle (Jennifer Hoffman) en Sara (Fockeline Ouwerkerk) nu hun uiterlijk moeten veranderen nadat de beelden van hun stunt in de dierenwinkel op tv zijn uitgezonden.

 

Films dit weekend...

The Duchess (vrijdag 22/10, NPO 2) Brits kostuumdrama over het veelbewogen leven van de eigenzinnige hertogin Georgiana Cavendish (Keira Knightley), die vastzit in een liefdeloos huwelijk met de hertog (Ralph Fiennes).

Brothers (vrijdag 22/10, NPO 3) Dramafilm van Jim Sheridan (In the Name of the Father) waarin een man (Jake Gyllenhaal) zorgt voor de vrouw (Natalie Portman) van zijn vermoedelijk overleden broer (Tobey Maguire).

Britt-Marie Was Here (zaterdag 23/10, NPO 2) Komische dramafilm uit Zweden over een 63-jarige vrouw die na 40 jaar huwelijk haar man verlaat. Ze gooit haar leven om en gaat aan de slag als coach van een jeugdvoetbalteam.

De Nacht van de Filmacademie (zaterdag 23/10, NPO 3) Vanaf 23.00 uur zijn meerdere korte films van de Nederlandse filmacademie (met onder anderen The Underdogs, De Dochter van de Dominee en Bellum) te zien.

 

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook