The Gift

Overzicht: nieuwe series en films bij de NPO

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe en nog lopende series zijn dit weekend en daarna te zien bij NPO? Een overzicht van de titels.

Nieuwe series dit weekend...

Those Who Kill S03 (zaterdag 09/10, NPO 3) Deens misdaaddrama over een profiler die door een terminale vriendin van haar moeder wordt gevraagd te kijken naar de nooit opgeloste moord op haar 18-jarige zoon. Bekijk de trailer.

 

Nog lopende series dit weekend...

Flikken Rotterdam S05 (vrijdag 08/10, NPO 1) Spin-off van Flikken Maastricht. In deze aflevering wordt de advocaat van een kroongetuige doodgeschoten, waarna de hoofdverdachte van de zaak weer op vrije voeten dreigt te komen.

Too Close (vrijdag 08/10, NPO 2) Slot van de Britse thriller over het kat-en-muisspel tussen een psychiater (Emily Watson) en een mogelijk psychopathische vrouw (Denise Gough). Staat ook in zijn geheel op NPO Plus. Lees de recensie.

The Pembrokeshire Murders (zaterdag 09/10, NPO 2) Misdaadserie over de jacht op een moordenaar in Wales. In deze laatste aflevering stuit rechercheur Wilkins (Luke Evans) op een foto die mogelijk kan dienen als cruciaal bewijsstuk.

Maud & Babs (zondag 10/10, NPO 1) Dramaserie over een vrouw (Rifka Lodeizen) die als mantelzorger aan de slag gaat voor haar dementerende moeder (Loes Luca). Tevens met Peter Paul Muller en Kim van Kooten. Lees de recensie.

 

Films dit weekend...

The Gift (vrijdag 08/10, NPO 3) Psychologische thriller waarin het stel Simon (Jason Bateman) en Robyn (Rebecca Hall) steeds vaker lastig wordt gevallen door een man (Joel Edgerton, ook regisseur) uit het verleden van Simon.

Parasite (zaterdag 09/10, NPO 2) Satirische dramafilm uit Zuid-Korea over een arm gezin dat verblijft in de kelder van een rijke familie. Won zowel de Oscar voor beste film als die voor beste buitenlandse film. Lees de recensie.

Boy Meets Gun (zaterdag 09/10, NPO 3) Absurde misdaadkomedie waarin een man (Eelco Smits) door een samenloop van omstandigheden in het bezit komt van een vuurwapen, waarna zijn leven een nieuwe wending neemt.

 

Series na het weekend...

Grace (donderdag 14/10, NPO Plus) Misdaadserie van de maker van Endeavour Morse, met John Simm als de onorthodoxe inspecteur Roy Grace. Vanaf volgende week ook wekelijks te volgen op tv bij NPO 2. Bekijk de trailer.

The Beast Must Die (donderdag 14/10, NPO Plus) Misdaadserie waarin een vrouw (Cush Jumbo) wraak wil nemen voor de dood van haar dochter. Vanaf eind oktober tevens wekelijks te volgen op tv bij NPO 2. Bekijk de trailer.

 

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook