Cobain

Overzicht: nieuwe series en films bij de NPO

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe en nog lopende series zijn dit weekend en daarna te zien bij NPO? Een overzicht van de titels.

Nieuwe series dit weekend...

The Pembrokeshire Murders (zaterdag 02/10, NPO 2) Misdaadserie waarin een detective uit Wales (Luke Evans) zich nog eens buigt over een nooit opgeloste moordzaak en een link legt met twee andere oude zaken. Bekijk de trailer.

 

Nog lopende series dit weekend...

Flikken Rotterdam S05 (vrijdag 01/10, NPO 1) Spin-off van Flikken Maastricht. In deze aflevering worden zowel een student als een ondernemer in witgoed vermoord aangetroffen. Er blijkt een link te zijn tussen de twee moorden.

Too Close (vrijdag 01/10, NPO 2) Britse thrillerserie over het kat-en-muisspel tussen een psychiater (Emily Watson) en een mogelijk psychopathische vrouw (Denise Gough). Staat ook in zijn geheel op NPO Plus. Lees de recensie.

The Sommerdahl Murders S02 (zaterdag 02/10, NPO 3) Deense misdaadserie over rechercheur Dan Sommerdahl (Peter Mygind), die te maken krijgt met de moord op een oud-basketballer in een verpleeghuis. Laatste afleveringen.

Maud & Babs (zondag 03/10, NPO 1) Dramaserie over een vrouw (Rifka Lodeizen) die als mantelzorger aan de slag gaat voor haar dementerende moeder (Loes Luca). Tevens met Peter Paul Muller en Kim van Kooten. Lees de recensie.

 

Films dit weekend...

Cobain (vrijdag 01/10, NPO 2) Nederlandse dramafilm van Nanouk Leopold (Boven is het stil) over de complexe relatie tussen de 15-jarige Cobain (Bas Keizer) en zijn labiele moeder (Naomi Velissariou) die opnieuw zwanger is geraakt.

Parasite (vrijdag 01/10, NPO Plus) Satirische dramafilm uit Zuid-Korea over een arm gezin dat verblijft in de kelder van een rijke familie. De Oscarwinnende film is volgende week ook op televisie te zien bij NPO 2. Lees de recensie.

Lena (zaterdag 02/10, NPO 2) Nederlandse dramafilm over de eenzame tiener Lena (Emma Levie) die zowaar een relatie krijgt met de populaire Daan (Niels Gomperts) en ook intrekt bij hem en zijn excentrieke vader (Jeroen Willems).

Theo en Thea (zaterdag 02/10, NPO 3) Filmversie (met de titel De ontmaskering van het tenenkaasimperium) rond de door Arjan Ederveen en Tosca Niterink gespeelde typetjes uit het jaren-tachtig-jeugdprogramma van de VPRO.

Alles van Waarde (zondag 03/10, NPO 3) Televisiefilm van regisseur Stanley Kolk (Hemelrijken) waarin in een kerkgemeenschap twee homo's in elkaar worden geslagen. Een agente vraagt zich af waarom ze geen aangifte doen.

 

Series en films na het weekend...

Those Who Kill S03 (donderdag 07/10, NPO Plus) Deens misdaaddrama over een profiler die door een vriendin van haar moeder wordt gevraagd om te kijken naar de nooit opgeloste moord op haar 18-jarige zoon. Bekijk de trailer.

Onze Straat S02 (donderdag 07/10, NPO 3) Zes korte films met elk een speelduur van ongeveer 45 minuten. De verhalen staan op zichzelf maar spelen zich allemaal af in dezelfde straat. De complete reeks komt ook naar NPO Plus.

 

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook