De Zitting

Overzicht: nieuwe films en series bij de NPO

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe en nog lopende series zijn dit weekend en daarna te zien bij NPO? Een overzicht van de titels.

Foto credit: Mark Groen

Nieuwe series na het weekend...

Too Close (donderdag 23/09, NPO Plus) Britse thrillerserie over het kat-en-muisspel tussen een psychiater (Emily Watson) en een mogelijk psychopathische vrouw (Denise Gough). Gaat een dag later ook van start op tv. Bekijk de trailer.

 

Nog lopende series dit weekend...

Flikken Rotterdam S05 (vrijdag 17/09, NPO 1) Spin-off van Flikken Maastricht. In deze aflevering krijgen de agenten te maken met een zaak rond de hoofdredacteur van een populaire nieuwssite die werd doodgeslagen. Bekijk de trailer.

The Accident (vrijdag 17/09, NPO 2) Britse dramaserie over een enorme tragedie op een bouwplaats in Wales. In deze laatste aflevering van de reeks zien we of de mensen die verantwoordelijk worden gehouden ook gestraft worden.

Endeavour Morse S07 (zaterdag 18/09, NPO 2) Britse misdaadserie die dient als een prequel op Inspector Morse. In deze aflevering onderzoekt Morse de dood van een maaltijdbezorger die gevonden werd in het huis van een televisie-kok.

The Sommerdahl Murders S02 (zaterdag 18/09, NPO 3) Deense misdaadserie over rechercheur Dan Sommerdahl (Peter Mygind), die te maken krijgt met de dood van een docent die vlak voor een toneelvoorstelling op school is vermoord.

Maud en Babs (zondag 19/09, NPO 1) Dramaserie over een vrouw (Rifka Lodeizen) die als mantelzorger aan de slag gaat voor haar dementerende moeder (Loes Luca). Tevens met Peter Paul Muller en Kim van Kooten. Lees de recensie.

 

Films dit weekend...

Shoplifters (vrijdag 17/09, NPO 2) Japanse dramafilm over een familie van kleine criminelen die buiten in de kou een meisje vinden en haar opnemen in het gezin. Won de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

Behind the Candelabra (vrijdag 17/09, NPO 3) Muzikale dramafilm over de relatie tussen Liberace (Michael Douglas) en zijn jonge lover Scott Thorson (Matt Damon, die al veel vaker werkte met regisseur Steven Soderbergh).

Elizabeth Is Missing (zaterdag 18/09, NPO 2) Dramafilm waarin een dementerende vrouw (Glenda Jackson keerde na 27 jaar terug naar televisie en won een BAFTA) op zoek gaat naar verdwenen vriendin. Lees de recensie.

Millennium: De vrouw die met vuur speelde (zaterdag 18/09, NPO 3) Tweede film gebaseerd op de Millennium-boeken van Stieg Larsson. Mikael (Michael Nyqvist) en Lisbeth (Noomi Rapace) herenigen na een drietal moorden.

De Zitting (zondag 19/09, NPO 3) Dramafilm waarin een politicus (Jacob Derwig uit Klem) onze nieuwe premier lijkt te gaan worden, maar door een schrijfster (Kim van Kooten) wordt beschuldigd van verkrachting. Lees hier meer.

Alles van Waarde (zondag 19/09, NPO Plus) Dramafilm waarin ‘s nachts twee homo’s in de buurt van een kerk in elkaar worden geslagen. Een rechercheur en een filmmaker proberen te achterhalen wat hiervoor de aanleiding was.

 

Nog lopende series na het weekend...

Dertigers S02 (maandag 20/09, NPO 3) Dramaserie over acht dertigers die nog altijd bevriend zijn. Elke maandag zijn de afleveringen die in de nieuwe werkweek worden uitgezonden ook al vooruit te kijken op NPO Plus. Lees hier meer.

 

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook