Instinct

Overzicht: nieuwe series en films bij de NPO

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe en nog lopende series zijn dit weekend en daarna te zien bij NPO? Een overzicht van de titels.

Foto credit: Kris Dewitte

Nieuwe series dit weekend...

The Sommerdahl Murders S02 (zaterdag 11/09, NPO 3) Deense misdaadserie waarin Dan Sommerdahl (Peter Mygind) verschillende moorzaken onderzoekt, met onder meer de dood van de zanger van een rockband. Lees hier meer.

Maud en Babs (zondag 12/09, NPO 1) Dramaserie over een vrouw (Rifka Lodeizen) die als mantelzorger aan de slag gaat voor haar dementerende moeder (Loes Luca). Tevens met Peter Paul Muller en Kim van Kooten. Bekijk de trailer.

 

Nog lopende series dit weekend...

Flikken Rotterdam S05 (vrijdag 10/09, NPO 1) Spin-off van de serie Flikken Maastricht, waarin nu de havenstad Rotterdam wordt gebruikt als de plek van handeling. Ook wekelijks vooruit te kijken op NPO Plus. Bekijk de trailer.

The Accident (vrijdag 10/09, NPO 2) Britse dramaserie met Sarah Lancashire, waarin een vreselijke tragedie die zich voltrekt op een bouwplaats zorgt voor opschudding in een klein stadje in Wales, waarna veel inwoners zich laten horen.

 

Films dit weekend...

Cold War (vrijdag 10/09, NPO 2) Romantisch drama van Pawel Pawlikowski (het Oscarwinnende Ida) over de bijna onmogelijke romance tussen muzikant Wiktor en de vrijgevochten Zula, in Polen ten tijden van de Koude Oorlog.

Zero Dark Thirty (vrijdag 10/09, NPO 3) Waargebeurd drama van Kathryn Bigelow (The Hurt Locker) over een CIA-agente (Jessica Chastain, vanaf komende maandag te zien in Scenes from a Marriage) die jacht maakt op Osama Bin Laden.

Happy End (zaterdag 11/09, NPO 2) Drama waarvoor regisseur Michael Haneke na Amour opnieuw herenigde met Isabelle Huppert en Jean-Louis Trintignant. De film volgt een Franse familie die te maken krijgt met allerlei problemen.

Millennium: Mannen die vrouwen haten (zaterdag 11/09, NPO 3) Eerste in een reeks van drie thrillers gebaseerd op de boeken van Stieg Larsson. Een journalist (Michael Nyqvist) en een hacker (Noomi Rapace) komen in groot gevaar.

Instinct (zondag 12/09, NPO 3) Regiedebuut van Halina Reijn, met Carice van Houten als een psycholoog die een potentieel gevaarlijke tbs-er (Marwan Kenzari) behandelt. Reijn en Van Houten herenigden onlangs voor de serie Red Light.

 

Nog lopende series na het weekend...

Dertigers S02 (maandag 06/09, NPO 3) Dramaserie over acht dertigers die nog altijd bevriend zijn. Elke maandag zijn de afleveringen die in de nieuwe werkweek worden uitgezonden ook al vooruit te kijken op NPO Plus. Lees hier meer.

 

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook