On My Block krijgt een tweede seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Na slecht nieuws voor de fans van Everything Sucks!, is er nu goed nieuws voor de fans van On My Block.

Beide komische 'coming-of-age' series volgen een aantal vrienden op de middelbare school. On My Block was echter de meer serieuze van de twee, mede doordat de show zware onderwerpen - zoals de bendecultuur en het geweld in de binnenstad - niet uit de weg ging. De serie speelt zich af in een fictieve probleemwijk in Los Angeles, waar vier vrienden zich met veel gevoel voor humor staande proberen te houden. De cast bestaat uit onder anderen Diego Tinoco (Teen Wolf), Jason Genao (The Get Down) en Jessica Marie Garcia (Liv and Maddie). On My Block is afkomstig van Lauren Iungerich, die met Awkward eerder een komische tienerserie afleverde. Ze kreeg dit keer hulp van Eddie Gonzalez en Jeremy Haft, de schrijvers van de 2Pac-biopic All Eyez On Me. 

Het eerste seizoen van On My Block (tien afleveringen) staat nu op Netflix. Onlangs bestelde Netflix ook meer afleveringen van de komische serie One Day at a Time.

Lees ook: On My Block: charmante tienerkomedie met serieuze thema's.


Grey's Anatomy zeker van vijftiende seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De ziekenhuisserie van Shonda Rhimes (Scandal) is veertien jaar later nog steeds een enorm kijkcijferkanon.

Het vijftiende seizoen van Grey's Anatomy leek daarom al geruime tijd onvermijdelijk. Ook Ellen Pompeo (Meredith Grey in de serie) verlengde onlangs al haar eigen contract. Het veertiende seizoen van Grey's Anatomy wordt in Nederland uitgezonden door NET 5, dat de serie deze maand echter zonder waarschuwing van de buis haalde en verving door een tweetal reality-shows. Na een stortvloed aan boze reacties van fans, beloofde de zender het veertiende seizoen op dinsdag 1 mei (21.30 uur) alsnog te hervatten. Later in het huidige seizoen zal actrice Geena Davis (The Exorcist) voor het eerst sinds 2015 terugkeren als Dr. Nicole Herman. Haar komst lijkt iets te maken te hebben met het eerder aangekondigde vertrek van Jessica Capshaw en Sarah Drew, die straks niet zullen terugkeren voor het vijftiende seizoen.

Wanneer het vijftiende seizoen op tv verschijnt is niet bekend. Capshaw en Drew zijn volgens de makers de enige vaste castleden die Grey's Anatomy gaan verlaten.

Lees ook: Follow the leader: Grey's Anatomy.


Ash vs Evil Dead stopt na derde seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Ash vs Evil Dead

Na het huidige seizoen neemt Bruce Campbell afscheid van de rol die van hem een cultheld maakte.

De originele low budget film The Evil Dead markeerde begin jaren 80 de doorbraak van regisseur Sam Raimi, die later grote commerciële successen zou boeken met de Spider-Man-films. Er volgden twee sequels (de derde film Army of Darkness is net als de serie nu ook te zien op Netflix) en een soort van doorstart / reboot. Raimi wist zijn vierde film nooit van de grond te krijgen, maar kreeg uiteindelijk wel groen licht voor de tv-serie Ash vs Evil Dead. Daarin mocht Bruce Campbell opnieuw gestalte geven aan Ash, die met zijn shotgun en kettingzaag strijdt tegen de kwade krachten van de Necronomicon (het boek van de doden). Dana DeLorenzo en Ray Santiago werden gecast als zijn twee sidekicks en Lucy Lawless (Xena) kreeg een bijrol als de duivelse Ruby.

Vandaag verscheen de negende aflevering van het derde seizoen van Ash vs Evil Dead op Netflix. Volgende week maandag kun je kijken naar de grote finale van de serie.

Lees ook: Ash vs Evil Dead S03E01: Ashy Slashy, dochters en bezeten mascottes.


Vooruitblik: True Crime op Netflix

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Volgende maand presenteert Netflix de docu-serie Evil Genius en later dit jaar is het de beurt aan The Staircase.

In een nieuwe trailer voor hun aanstaande true crime docu's, wordt eerst teruggeblikt op eerdere successen als The Keepers (over de moord op een non), Amanda Knox (over de Amerikaanse studente die in Italië werd veroordeeld voor moord) en Wild Wild Country (over een sekte in Oregon). Daarna zien we beelden uit de volgende true crime documentaires die Netflix in aantocht heeft. Evil Genius draait om een bizarre overval uit 2003, waarbij de dader een pizzabezorger dwong tot het beroven van een bank en en hem daarna vermoordde door middel van een bom om zijn nek. Vijftien jaar later blijkt de samenzwering nog dieper te gaan. De docu-serie The Staircase draait om auteur Michael Peterson, die in 2001 werd beschuldigd van de moord op zijn vrouw.

De vier afleveringen van Evil Genius verschijnen 11 mei op Netflix. De afleveringen van The Staircase (acht al bestaande en vijf gloednieuwe) hebben nog geen datum.


Gillian Flynn zal Utopia maken voor Amazon

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Oorspronkelijk werkte David Fincher (House of Cards) met zender HBO aan de remake van de Britse serie.

Gillan Flynn zou Fincher - die in 2014 haar boek Gone Girl verfilmde - destijds ook gaan helpen met die Amerikaanse tv-bewerking van Utopia, maar in 2015 viel het project in duigen toen Fincher en HBO het niet eens konden worden over het budget. Nu krijgt de schrijfster dus zelf een tweede kans bij Amazon. Het Britse origineel werd gemaakt door Dennis Kelly, die deze keer aantreedt als producent. Het verhaal draait om een aantal jonge volwassenen, die in het bezit komen van een bijna mythisch ondergronds stripboek, en vervolgens worden opgejaagd door een schimmige overheidsinstantie. Ze ontdekken dat de complottheorieën uit de strips best wel eens waar zouden kunnen zijn en krijgen ineens een unieke kans om de wereld te redden.

Wanneer Utopia bij Amazon in première zal gaan is nog niet bekend. Gillian Flynn werkte onlangs voor HBO aan de televisieverfilming van haar boek Sharp Objects.

Foto credit: Alberto E. Rodriguez / GettyImages


Die Dasslers: miniserie over Adidas vs Puma

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De NPO komt met een miniserie over twee Duitse broers, die de perfecte sportschoen proberen te maken.

In de jaren 20 richten Adi (Christian Friedel) en Rudi Dassler (Hanno Koffler) samen een schoenenmerk op. In eerste instantie vullen de broers elkaar perfect aan en vormen ze een prima team. Maar terwijl het nazisme in Duitsland prominenter wordt, krijgen ze het steeds moeilijker om hun onderlinge verschillen opzij te schuiven. De frictie tussen de broers ontaardt uiteindelijk in een bittere concurrentiestrijd, met als nalatenschap twee merken die we vandaag de dag nog altijd kennen: Adidas en Puma. Die Dasslers (de serie werd op sommige plekken uitgebracht onder de titel Rivals Forever - The Sneaker Battle) werd bedacht en geschreven door Cyrill Boss en Philipp Stennert, die ook de regie voor hun rekening namen. Bijrollen zijn er voor onder anderen Hannah Herzsprung, Alina Levshin en Rafael Gareisen.

In verband met Bevrijdingsdag wordt de waargebeurde miniserie van zender ARD op 5 mei vanaf 21.35 uur uitgezonden op NPO 2. Bekijk hieronder alvast de trailer.