NPO brengt series naar Netflix en Videoland

ยท Door

Facebook Twitter WhatsApp

Zo gaat Kinderen Geen Bezwaar naar Videoland, terwijl het aanbod van Netflix wordt uitgebreid met Nederlandse titels als Bellicher en La Famiglia.

Michael Spendel van de NPO bevestigde aan Broadcast Magazine dat er 25 series door de publieke omroep verspreid gaan worden via Videoland, KPN en Netflix. Vorige maand werd Overspel (BNNVARA) bijvoorbeeld al opgenomen in het KPN pluspakket. Daarnaast is Als de Dijken Breken (EO) nu te zien bij Videoland, waar binnenkort ook de komedieserie Kinden Geen Bezwaar (BNNVARA) beschikbaar wordt gesteld. Verder maakte de NPO al twee titels die naar Netflix komen bekend. 'Netflix wilde graag met ons in gesprek over Nederlandse titels', vertelde Spendel. 'Op 1 mei komen daar de Bellicher (VPRO) en La Famiglia (AVROTROS) online. De documentairelijst die kan worden gelicenseerd, is nu ook gereed, dus ik hoop dat binnenkort ook de eerste Nederlandse documentaires online beschikbaar komen.'

De eerste gesprekken tussen de NPO en Netflix vonden plaats tijdens de MIPTV in Cannes, waar de omroep ook Britse, Duitse en Scandinavische series aankocht.

LAATSTE NIEUWS