Nominaties voor Golden Globes 2018 bekend

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Gisteren werden in Los Angeles de nominaties voor de 75ste uitreiking van de Golden Globes bekend gemaakt. HBO is lijstaanvoerder met 12 nominaties.

De helft van die nominaties waren voor Big Little Lies. Nicole Kidman en Reese Witherspoon nemen het onderling tegen elkaar op in de categorie Beste Actrice in een Miniserie of Televisiefilm. Dat geldt ook voor Shailene Woodley en Laura Dern, die het in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol in een Serie, Miniserie of Televisiefilm tegen elkaar opnemen. De serie zelf kreeg een nominatie voor Beste Miniserie of Televisiefilm, iets dat na afloop veel weerstand opriep. Big Little Lies werd onlangs namelijk verlengd met een tweede seizoen, waardoor het officieel geen miniserie meer is. Boze tongen beweren nu dat HBO met opzet heeft gewacht totdat alle stemmen voor de nominaties verwerkt waren, alvorens ze het tweede seizoen officieel aankondigden.

Na HBO scoorde Netflix met 9 stuks de meeste nominaties. The Crown en Stranger Things maken beide kans op het beeldje voor Beste Dramaserie. Dan moeten ze echter wel afrekenen met Game of Thrones, This is Us en de grote Emmy-winnaar The Handmaid’s Tale. In de categorie Beste Komedieserie moet Master of None (waar Aziz Ansari ook als acteur voor werd genomineerd) de eer van Netflix hoog zien te houden. De serie krijgt concurrentie van onder meer de terugkeer van Will and Grace en de Amazon-serie The Marvelous Mrs. Maisel. Op acteergebied kreeg Netflix nominaties voor de performances van Jason Bateman (Ozark), Claire Foy (The Crown), Katherine Langford (13 Reasons Why), Alison Brie (GLOW) en David Harbour (Stranger Things).

Zender FX ontving 8 nominaties. De helft daarvan ging naar het eerste seizoen van Feud, waarbij actrices Susan Sarandon en Jessica Lange beide genomineerd werden, evenals acteur Alfred Molina (bij ons vanaf 16 december op BBC 2 te zien om 22:00 uur). Sarandon en Lange nemen het op tegen onder anderen Jessica Biel. Zij werd genomineerd voor haar rol in de USA-serie The Sinner, die bij ons te zien is op Netflix. The Sinner maakt tevens kans op het beeldje voor Beste Miniserie of Televisiefilm. De Golden Globes worden dit jaar uitgereikt op 7 januari. De presentatie is deze keer in handen van Seth Meyers.

LAATSTE NIEUWS