Night in Paradise

Night in Paradise: veel geweld met romantisch subplot

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Wraakzuchtige en meedogenloze Koreaanse gangsterfilm.

In de Koreaanse film Night in Paradise komen actie, drama en crime bij elkaar in een verhaal rondom wraak tussen twee rivaliserende clans. Het verhaal volgt Tae-Gu (Eom Tae-goo), die de favoriete gangster van gangbaas Mr. Yang (Park Ho-San) is. Hij is veelbelovend in de wereld van de maffia en dat blijft niet onopgemerkt. Baas Doh van een rivaliserende clan probeert hem daarom al enige tijd binnen te halen. Helaas voor hem zonder succes.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Wanneer Tae-Gu’s zus en nichtje vermoord worden aan het begin van de film – een tragedie die al van mijlenver te voorspellen is door het dralende camerawerk wanneer ze een auto instappen – concludeert Tae-Gu dat Doh hier orders voor heeft gegeven. Hij confronteert Doh tijdens een bezoek aan de sauna, welke eindigt in een bloederig gevecht. Zijn meedogenloze vechtkunsten maken ook meteen duidelijk waarom Tae-Gu bovenaan staat op het verlanglijstje van de gansterbazen. Deze wraakactie zorgt voor een doodvonnis boven zijn hoofd, waardoor hij met valse identiteit moet onderduiken op het eiland Jeju. Daar wordt hij opgevangen door een ex-wapenhandelaar en diens nichtje Jae-Yeon (Jeon Yeo-been). Een keiharde jonge vrouw die niets te verliezen lijkt te hebben en niet bang is om dood te gaan.

Tussen Tae-Gu en Jae-Yeon ontstaat een onuitgesproken romance door hun tragische verledens en excellente schietkunsten, maar ook over het gerecht 'mulhoe' (een pittige koude soep met rauwe vis). Ondertussen wordt er in Seoul een deal gesloten tussen de clans om de gangsteroorlog niet verder te laten escaleren. Uiteraard ten koste van Tae-Gu.

Hoewel niet helemaal duidelijk wordt wat de diepere achtergrondverhalen van de twee hoofdpersonages zijn, zijn ze overtuigend genoeg om je aandacht te behouden. Night in Paradise is een bijzonder stilistisch gefilmde bloederige roadtrip, maar onnodig langdradig in de opbouw. 

Night in Paradise, vanaf 9 april 2021 op Netflix

Lees ook