Lost in Space gaat 13 april in première op Netflix

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Maak opnieuw kennis met de familie Robinson in de Netflix-versie van de klassieke scifi-serie uit de jaren zestig.

In Lost in Space maakt het gezin deel uit van een belangrijke missie om in de ruimte een nieuwe kolonie te stichten. De Robinsons worden echter onverwacht uit hun baan weggetrokken en storten neer op een onbekende planeet. Vader John Robinson wordt dit keer gespeeld door Toby Stephens (sinds kort op Netflix te zien in het vierde seizoen van Black Sails) en Molly Parker (Deadwood, House of Cards) is in de serie te zien als zijn vrouw Maureen. Taylor Russell (Falling Skies), Maxwell Jenkins (Sense8) en Mina Sundwall geven gestalte aan hun kinderen en Parker Posey (Dazed and Confused) kruipt in de huid van de onbetrouwbare Dr. Smith. Lost in Space kreeg in de jaren negentig al eens een filmversie met rollen voor onder anderen Matt LeBlanc en Gary Oldman. Zack Estrin (Prison Break, Charmed) is de showrunner van de nieuwe tv-versie.

Lost in Space is na Altered Carbon de tweede grootschalige scifi-serie die Netflix dit jaar beschikbaar stelt. Bekijk alvast de teaser, met een voice-over van Molly Parker.


Jessica Jones: teaser trailer voor tweede seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Jessica Jones (Krysten Ritter) doet alles op haar eigen manier in de nieuwe teaser trailer voor haar Netflix-serie.

De opvliegende privé-detective die niet vies is van een glas whiskey keert 8 op maart weer terug met dertien nieuwe afleveringen. Het personage werd eind 2016 geïntroduceerd in het eerste seizoen van Luke Cage en was na het eerste seizoen van haar eigen serie ook te zien in The Defenders. Over verhaallijn van het tweede seizoen van Jessica Jones wordt redelijk geheimzinnig gedaan; de nieuwe teaser trailer blikt vooral terug op het eerste seizoen en bevat - in tegenstelling tot de vorige trailer - niet heel veel nieuwe beelden. Zo is het nog altijd niet duidelijk wie deze keer aantreedt als de 'big bad', hoewel David Tennant straks op één of andere manier terug zal keren als Jessica's aartsvijand Kilgrave. Daarnaast krijgt Janet McTeer (Battle Creek) dit seizoen een belangrijke bijrol als een nog niet bekend gemaakt personage.

Jessica Jones is de eerste Marvel-serie van Netflix die in 2018 wordt hervat. Later dit jaar keert ook Daredevil terug naar Netflix met het derde seizoen van zijn serie.


Santa Clarita Diet S02 verschijnt op 23 maart

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Drew Barrymore heeft nog altijd een onstilbare honger in het tweede seizoen van de komische horrorserie op Netflix.

Barrymore is in Santa Clarita Diet te zien als Sheila, een normale moeder en makelaar die plots komt te overlijden, maar vervolgens opstaat uit de dood en een ontzettende trek in mensenvlees heeft gekregen. Haar liefhebbende echtgenoot Joel (Timothy Olyphant uit Deadwood) probeert haar extreme conditie uit alle macht verborgen te houden. In de tweede reeks zoekt het echtpaar naar nieuwe slachoffers, terwijl ze de oorsprong van Sheila's conditie proberen te achterhalen, in de hoop verdere verspreiding te voorkomen. Ook zijn er nieuwe gastrolspelers; Joel McHale (The Joel McHale Show) en Maggie Lawson (Psych) spelen twee rivaliserende makelaars, die de competitieve kant van Joel en Sheila naar boven halen en Gerald McRaney (Emmy-winnaar voor This is Us) te zien als een gepensioneerde legerkolonel.

Santa Clarita Diet werd bedacht door Victor Fresco, die eerder werkte aan komische series als Better of Ted en My Name is Earl. Vanaf 23 maart weer terug op Netflix.

Lees ook: Santa Clarita Diet S01: waar is het kloppende hart?.


Deep State gaat 12 april van start op Fox

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Na films als Kingsman, Body of Lies en Tinker Tailor Soldier Spy duikt Mark Strong nu ook op televisie in de wereld van de (internationale) spionage.

De Britse acteur geeft in Deep State (de term verwijst naar een overheid binnen een overheid) gestalte aan Max Easton, een voormalig MI6-agent die toch weer door zijn superieuren naar het Midden-Oosten wordt gestuurd. Daar krijgt hij de kans om de dood van zijn zoon - en zelf ook spion - Harry (Joe Dempsie, bekend als Gendry in Game of Thrones) te wreken. Harry zou namelijk tijdens zijn laatste missie in het Midden-Oosten gedood zijn door terroristen. Bijrollen zijn er voor Karima McAdams (Vikings), Alistair Petrie (The Night Manager) en Pip Torrens (The Crown). Deep State werd bedacht door Matthew Parkhill (Rogue) en is de eerste originele serie die Fox produceert buiten Amerika. De zender is de serie aan het promoten als een 'must see' voor de fans van Homeland, dat op 24 maart wordt hervat op NPO 3.

De eerste aflevering van Deep State gaat in Nederland op 12 april in première. Bekijk alvast een aantal korte teasers, gevolgd door de eerder verschenen trailer.


Miranda Otto krijgt rol in Sabrina-serie van Netflix

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Miranda Otto (24: Legacy, Homeland) maakt het trio heksen in de aanstaande Sabrina-serie van Netflix compleet.

De Australische actrice mag in The Chilling Adventures of Sabrina (overigens nog wel een werktitel) gestalte geven aan Zelda Spellman, de zus van Hilda Spellman (Lucy Davis) en de tante van titelpersonage Sabrina (Kiernan Shipka). In de serie probeert Sabrina haar leven als 'heks in opleiding' te combineren met school, terwijl ze samen met haar tantes de familie beschermt tegen occulte bedreigingen. Hilda is de meer moederlijke tante en Zelda is de meer strenge tante. Met de casting van Otto zijn de drie hoofdrollen nu ingevuld. De actrice was onlangs te zien als de nieuwe CTU-baas in het inmiddels gestopte 24: Legacy en had eerder een grote rol in het vijfde seizoen van Homeland. Op filmgebied is ze bekend van haar rol als Éowyn in The Lord of The Rings.

Volgens Netflix wordt de nieuwe Sabrina een serie in de stijl van Rosemary's Baby en The Exorcist. De stripverfilming is afkomstig van de schrijvers van Riverdale.


Collateral vanaf 9 maart ook te zien op Netflix

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Het vierdelige misdaaddrama Collateral met Carey Mulligan (Shame) is momenteel elke maandag te zien op BBC Two.

Op 5 maart wordt de laatste aflevering uitgezonden door de BBC en vervolgens komt de serie op 9 maart in zijn geheel naar Netflix. Collateral speelt zich af gedurende vier dagen in Londen en draait om een schietincident waarbij een lokale pizzabezorger per ongeluk om het leven lijkt te zijn gekomen. Inspecteur Kip Glaspie (Mulligan, onlangs te zien in de voor vier Oscars genomineerde Netflix-film Mudbound) weigert te geloven dat er sprake is van toeval. De bezorger blijkt een Syrische vluchteling te zijn en wanneer de agente de zussen van het slachtoffer opzoekt, is ze ervan overtuigd dat zij door iemand bang worden gemaakt. Ondertussen raakt ook een lokale politicus (John Simm uit Life on Mars) ongewild bij de zaak betrokken, omdat de pizza aan het adres van zijn ex-vrouw (Billie Piper uit Penny Dreadful) werd bezorgd.

Collateral werd bedacht door toneelschrijver David Hare, tevens de scenarist van de films The Hours (waar Nicole Kidman een Oscar voor won) en The Reader (waar Kate Winslet een Oscar voor won).


Outlander S03 komt begin maart naar Ziggo

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Netflix biedt momenteel de eerste twee seizoenen aan, maar de derde reeks van Outlander gaat als eerst naar Ziggo.

Vanaf 1 maart zijn alle dertien afleveringen van het derde seizoen exclusief te zien bij Ziggo. In de serie wordt de verpleegster Claire Randall (Caitriona Balfe) vanuit het jaar 1945 getransporteerd naar het jaar 1743, waar ze een romance beleeft met de Schotse strijder Jamie Fraser (Sam Heughan). In haar eigen tijd heeft ze wel haar echtgenoot Frank (Tobias Menzies) achtergelaten en dus ontstaat er uiteindelijk een zeer gecompliceerde driehoeksverhouding, zeker wanneer een inmiddels zwangere Claire in het derde seizoen weer terechtkomt in haar eigen leven in het jaar 1948. Gaan Jamie en Claire elkaar ooit nog terugzien? Outlander is gebaseerd op de boekenreeks van Diana Gabaldon. De auteur schreef in totaal acht boeken met nog een negende onderweg, dus de serie lijkt zeker nog een aantal jaren mee te kunnen.

Outlander is in Amerika te zien op zender Starz. De serie werd bedacht door Ronald D. Moore (Star Trek, Electric Dreams), die ook bezig is met een tv-serie voor Apple.


Sneaky Pete S02: Amazon onthult nieuwe trailer

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Het misdaaddrama van Graham Yost (Justified) keert op 9 maart terug met nieuwe afleveringen.

In het eerste seizoen van Sneaky Pete nam de net uit de gevangenis vrijgelaten oplichter Marius (Giovanni Ribisi) de identiteit van zijn celgenoot Pete aan, om zo aan de wraak van een gangster te ontsnappen. Op vrije voeten maakte hij kennis met onder anderen de oma (Margo Martindale), de opa (Peter Gerety) en een nicht (Marin Ireland) van Pete, die in dit tweede seizoen in groot gevaar dreigen te komen. Om ze te beschermen moet Marius op zoek naar de spoorloos verdwenen moeder van Pete (Jane Adams). Sneaky Pete werd bedacht door David Shore (House, The Good Doctor), die het eerste seizoen samen met Bryan Cranston (Breaking Bad) zou produceren. Shore besloot de serie echter vroegtijdig te verlaten, waarna Graham Yost (Boomtown) door Cranston aan boord werd gehaald als nieuwe showrunner.

Het eerste seizoen van Sneaky Pete deed het erg goed op Amazon; van alle gescripte series werd alleen The Man in the High Castle op de dag van release beter bekeken.

Lees ook: Sneaky Pete S01: vermakelijke zwendel met solide cast.


Woodley, Dern en Kravitz in Big Little Lies S02

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De vijf moeders uit Big Little Lies keren nu allemaal terug voor het tweede seizoen van de voormalige miniserie.

Dat Nicole Kidman en Reese Witherspoon terug zouden keren was al zeker, aangezien beide actrices de serie ook produceren. Inmiddels is bevestigd dat ook Shailene Woodley (The Descendants), Laura Dern (Blue Velvet) en Zoë Kravitz (Californication) weer hun opwachting zullen maken. In de nieuwe reeks moeten de vijf vrouwen de gevolgen van hun ingrijpende beslissing in het voorgaande seizoen onder ogen zien. Zo krijgen ze te maken met een nieuw personage gespeeld door Oscarwinnares Meryl Streep, die gestalte geeft aan de moeder van Perry (Alexander Skarsgård, binnenkort op Netflix te zien in Mute). Het tweede seizoen van Big Little Lies werd bedacht door Liane Moriarty, schrijfster van het boek waar de eerste reeks op werd gebaseerd. Het scenario is weer afkomstig van David E. Kelley (Boston Legal).

Big Little Lies was vorig jaar de grote winnaar bij de Emmy's, waar het acht van de zestien nominaties wist te verzilveren. In Nederland is de serie te zien bij Ziggo.

Lees ook de recensie van Big Little Lies en beluister de soundtrack.


Lucy Davis krijgt rol in Sabrina-serie van Netflix

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Lucy Davis (The Office, Wonder Woman) is gecast als Hilda in de nieuwe incarnatie van Sabrina the Teenage Witch.

In de komende Netflix-serie wordt Sabrina opgevoed door haar tantes Hilda en Zelda. Hilda is de moederlijke van de twee, hoewel er onder haar warme gevoel voor humor ook een donkere kant verborgen zit. Haar personage werd in de vorige tv-verfilming van Sabrina (een sitcom van ABC / The WB) gespeeld door Caroline Rhea. Wie straks tante Zelda gaat spelen is nog niet bekend. Davis voegt zich bij een cast die al bestond uit Kiernan Shipka als Sabrina, Jaz Sinclair als Rosalind Walker en Michelle Gomez als Mary Wardell. De actrice is vooral bekend als Dawn Tinsley (zeg maar de Britse Pam Beesly) in de originele versie van The Office. Onlangs was ze te zien als secretaresse Etta Candy (foto) in de Wonder Woman-film en daarnaast had ze ook rolletjes in Shaun of the Dead (nu op Netflix) en de Comedy Central-serie Better Things.

Volgens Netflix wordt de nieuwe Sabrina-serie in de stijl van Rosemary's Baby en The Exorcist. De streamingdienst heeft twintig afleveringen in bestelling staan.