Grey's Anatomy zeker van vijftiende seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De ziekenhuisserie van Shonda Rhimes (Scandal) is veertien jaar later nog steeds een enorm kijkcijferkanon.

Het vijftiende seizoen van Grey's Anatomy leek daarom al geruime tijd onvermijdelijk. Ook Ellen Pompeo (Meredith Grey in de serie) verlengde onlangs al haar eigen contract. Het veertiende seizoen van Grey's Anatomy wordt in Nederland uitgezonden door NET 5, dat de serie deze maand echter zonder waarschuwing van de buis haalde en verving door een tweetal reality-shows. Na een stortvloed aan boze reacties van fans, beloofde de zender het veertiende seizoen op dinsdag 1 mei (21.30 uur) alsnog te hervatten. Later in het huidige seizoen zal actrice Geena Davis (The Exorcist) voor het eerst sinds 2015 terugkeren als Dr. Nicole Herman. Haar komst lijkt iets te maken te hebben met het eerder aangekondigde vertrek van Jessica Capshaw en Sarah Drew, die straks niet zullen terugkeren voor het vijftiende seizoen.

Wanneer het vijftiende seizoen op tv verschijnt is niet bekend. Capshaw en Drew zijn volgens de makers de enige vaste castleden die Grey's Anatomy gaan verlaten.

Lees ook: Follow the leader: Grey's Anatomy.


Ash vs Evil Dead stopt na derde seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Ash vs Evil Dead

Na het huidige seizoen neemt Bruce Campbell afscheid van de rol die van hem een cultheld maakte.

De originele low budget film The Evil Dead markeerde begin jaren 80 de doorbraak van regisseur Sam Raimi, die later grote commerciële successen zou boeken met de Spider-Man-films. Er volgden twee sequels (de derde film Army of Darkness is net als de serie nu ook te zien op Netflix) en een soort van doorstart / reboot. Raimi wist zijn vierde film nooit van de grond te krijgen, maar kreeg uiteindelijk wel groen licht voor de tv-serie Ash vs Evil Dead. Daarin mocht Bruce Campbell opnieuw gestalte geven aan Ash, die met zijn shotgun en kettingzaag strijdt tegen de kwade krachten van de Necronomicon (het boek van de doden). Dana DeLorenzo en Ray Santiago werden gecast als zijn twee sidekicks en Lucy Lawless (Xena) kreeg een bijrol als de duivelse Ruby.

Vandaag verscheen de negende aflevering van het derde seizoen van Ash vs Evil Dead op Netflix. Volgende week maandag kun je kijken naar de grote finale van de serie.

Lees ook: Ash vs Evil Dead S03E01: Ashy Slashy, dochters en bezeten mascottes.


Vooruitblik: True Crime op Netflix

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Volgende maand presenteert Netflix de docu-serie Evil Genius en later dit jaar is het de beurt aan The Staircase.

In een nieuwe trailer voor hun aanstaande true crime docu's, wordt eerst teruggeblikt op eerdere successen als The Keepers (over de moord op een non), Amanda Knox (over de Amerikaanse studente die in Italië werd veroordeeld voor moord) en Wild Wild Country (over een sekte in Oregon). Daarna zien we beelden uit de volgende true crime documentaires die Netflix in aantocht heeft. Evil Genius draait om een bizarre overval uit 2003, waarbij de dader een pizzabezorger dwong tot het beroven van een bank en en hem daarna vermoordde door middel van een bom om zijn nek. Vijftien jaar later blijkt de samenzwering nog dieper te gaan. De docu-serie The Staircase draait om auteur Michael Peterson, die in 2001 werd beschuldigd van de moord op zijn vrouw.

De vier afleveringen van Evil Genius verschijnen 11 mei op Netflix. De afleveringen van The Staircase (acht al bestaande en vijf gloednieuwe) hebben nog geen datum.


Gillian Flynn zal Utopia maken voor Amazon

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Oorspronkelijk werkte David Fincher (House of Cards) met zender HBO aan de remake van de Britse serie.

Gillan Flynn zou Fincher - die in 2014 haar boek Gone Girl verfilmde - destijds ook gaan helpen met die Amerikaanse tv-bewerking van Utopia, maar in 2015 viel het project in duigen toen Fincher en HBO het niet eens konden worden over het budget. Nu krijgt de schrijfster dus zelf een tweede kans bij Amazon. Het Britse origineel werd gemaakt door Dennis Kelly, die deze keer aantreedt als producent. Het verhaal draait om een aantal jonge volwassenen, die in het bezit komen van een bijna mythisch ondergronds stripboek, en vervolgens worden opgejaagd door een schimmige overheidsinstantie. Ze ontdekken dat de complottheorieën uit de strips best wel eens waar zouden kunnen zijn en krijgen ineens een unieke kans om de wereld te redden.

Wanneer Utopia bij Amazon in première zal gaan is nog niet bekend. Gillian Flynn werkte onlangs voor HBO aan de televisieverfilming van haar boek Sharp Objects.

Foto credit: Alberto E. Rodriguez / GettyImages


Die Dasslers: miniserie over Adidas vs Puma

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De NPO komt met een miniserie over twee Duitse broers, die de perfecte sportschoen proberen te maken.

In de jaren 20 richten Adi (Christian Friedel) en Rudi Dassler (Hanno Koffler) samen een schoenenmerk op. In eerste instantie vullen de broers elkaar perfect aan en vormen ze een prima team. Maar terwijl het nazisme in Duitsland prominenter wordt, krijgen ze het steeds moeilijker om hun onderlinge verschillen opzij te schuiven. De frictie tussen de broers ontaardt uiteindelijk in een bittere concurrentiestrijd, met als nalatenschap twee merken die we vandaag de dag nog altijd kennen: Adidas en Puma. Die Dasslers (de serie werd op sommige plekken uitgebracht onder de titel Rivals Forever - The Sneaker Battle) werd bedacht en geschreven door Cyrill Boss en Philipp Stennert, die ook de regie voor hun rekening namen. Bijrollen zijn er voor onder anderen Hannah Herzsprung, Alina Levshin en Rafael Gareisen.

In verband met Bevrijdingsdag wordt de waargebeurde miniserie van zender ARD op 5 mei vanaf 21.35 uur uitgezonden op NPO 2. Bekijk hieronder alvast de trailer.


Safe: Michael C. Hall met Brits accent

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De releasedatum was al bekend, maar nu zijn er ook bewegende beelden van de Netflix-serie Safe.

Safe is een productie van Netflix en het Franse Canal Plus, dat alvast een aantal van de afleveringen liet zien tijdens het Cannes Film Festival. Volgende maand wordt de serie overal, behalve in Frankrijk, beschikbaar gesteld op Netflix. In een bijna volledig Britse cast geeft de Amerikaanse acteur Michael C. Hall (Six Feet Under, Dexter) gestalte aan de Britse chirurg Tom, die na de dood van zijn vrouw in zijn eentje moet zorgen voor zijn twee dochters. Net wanneer het gezin eindelijk weer een beetje hersteld lijkt te zijn van deze tragedie, gaat zijn dochter Jenny op een avond stiekem naar een feestje, waarna ze verdwijnt en er een heleboel begraven geheimen aan het licht komen. Hall is in de serie te zien samen met Amanda Abbington (Mr Selfridge, Sherlock).

Safe is gebaseerd op het boek van Harlan Coben (The Five) en Danny Brocklehurst (Shameless) treedt aan als scenarist. De serie is vanaf 10 mei te zien op Netflix.


A Little Help: teaser voor Carol Burnett op Netflix

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Na Julie Andrews (82) krijgt ook Carol Burnett (84) dit jaar een eigen kinderprogramma op Netflix.

Haar naam zal de wat jongere generaties misschien weinig meer zeggen, maar de comédienne maakte in de jaren 60 en 70 furore op televisie met The Carol Burnett Show, een variétéprogramma vol sketches en parodieën. Volgende maand maakt ze een comeback op Netflix met A Little Help, waarin waarin ze in gesprek gaat met kinderen van tussen de vijf en tien. Zij krijgen steeds problemen van volwassenen voorgelegd en mogen naar eigen inzicht advies geven. Ook beroemdheden zullen de kinderen om hulp vragen: zo staan acteurs als Julie Bowen (Modern Family), Candace Cameron Bure (Fuller House), Taraji P. Henson (Empire), Lisa Kudrow (Friends) en Finn Wolfhard (Stranger Things) op de gastenlijst. Burnett presenteert haar programma samen met komiek Russell Peters (The Indian Detective).

De twaalf afleveringen van A Little Help debuteren 4 mei op Netflix. Vorig jaar kreeg Julie Andrews een kinderprogramma op Netflix in de vorm van Julie's Greenroom.


Bill Nye Saves the World S03 verschijnt op 11 mei

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

In zijn Netflix-serie laat Bill Nye de kijker weer kennis maken met de wondere wereld van de wetenschap.

In de jaren 90 was Nye de presentator van het populaire kinderprogramma Bill Nye the Science Guy en in 2016 mocht hij op Netflix een comeback maken met een nieuwe serie getiteld Bill Nye Saves the World. In show voert Nye verschillende experimenten uit en onderzoekt hij hoe wetenschappelijke onderwerpen in verbinding staan met de popcultuur van nu. Onderwerpen die in het derde seizoen aan bod komen zijn klimaatverandering, voedsel in de toekomst en de dingen die we van onze huisdieren kunnen leren. Nye wordt in de nieuwe reeks bijgestaan door gasten als Karlie Kloss, Paul F. Tompkins en Arnold Schwarzenegger. Verder mag komiek Michael Ian Black zich weer kwaad maken tijdens zijn vaste 'mad scientist' segment. Af en toe krijgt Nye echter ook ondersteuning van professionele wetenschappers.

Het derde seizoen van Bill Nye Saves the World is vanaf 11 mei te zien bij Netflix. Bekijk ook de trailer. De eerste twee seizoenen zijn momenteel al te streamen.


Mindhunter S02: nieuwe regisseurs bekend

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Uiteraard keert David Fincher terug, maar er zouden nog twee andere interessante namen betrokken zijn.

Volgens de website The Playlist zal Fincher - net als voor het eerste seizoen - sowieso de première en de finale van het tweede seizoen regisseren. Daarnaast zal ook Andrew Dominik twee afleveringen voor zijn rekening nemen. Dominik brak ooit door met de film Chopper en regisseerde daarna nog de western The Assissination of Jesse James by the Coward Robert Ford en het misdaadrama Killing Them Softly, beide met Brad Pitt. De overige afleveringen zouden geregisseerd worden door Carl Franklin, die eerder film noirs als One False Move en Devil in a Blue Dress afleverde. Voor televisie filmde Franklin eerder een aantal afleveringen van onder meer House of Cards (dat ook wordt geproduceerd door Fincher) en Homeland. Recentelijk regisseerde hij nog een aantal afleveringen van een nieuwe miniserie van Patty Jenkins.

De opnamen van het tweede seizoen moeten nog deze maand beginnen. Volgens de geruchten krijgt de nieuwe reeks helaas wel acht afleveringen in plaats van tien.

Bekijk ook de recensie van het eerste seizoen en lees meer over de intro.


Seven Seconds na eerste seizoen ten einde

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Netflix bestelt geen tweede seizoen van de in februari vrijgegeven misdaadserie Seven Seconds.

Seven Seconds werd bedacht door Veena Sud, die eerder succesvol was met The Killing, dat ook te bekijken is op Netflix. Naar verluidt werd het drama in eerste instantie gezien als een anthologie, waarbij elk seizoen een compleet nieuw verhaal verteld zou worden. De eerste reeks draaide om een witte agent die een zwarte jongen aanreed, om hem vervolgens voor dood achter te laten. Regina King (Southland) was te zien als moeder van het slachtoffer en Clare-Hope Ashitey (Shots Fired) gaf gestalte aan de openbaar aanklager die de zaak moest onderzoeken. Waarom de serie zal stoppen is niet bekend gemaakt. Seven Seconds kreeg prima recensies, maar trok waarschijnlijk niet genoeg kijkers om de kosten van de productie nog langer te rechtvaardigen.

Het eerste seizoen van Seven Seconds is nu te zien op Netflix. De VOD-dienst zou de reeks nog wel graag mee laten doen bij de Emmy's, in de categorie Beste Miniserie.

Lees ook: Seven Seconds S01: traag en meanderend, maar blijft wel boeien.