Dear White People krijgt derde seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Het nieuws werd bekend gemaakt door Giancarlo Esposito, die in de serie te horen is als de vertelstem.

Dear White People is gebaseerd op de gelijknamige speelfilm van regisseur Justin Simien, die tevens betrokken is bij de tv-versie. De serie werpt een satirische blik op het 'postraciale' Amerika en speelt zich af op een voornamelijk blanke universiteit. Net als in de film volgen we studente Samantha White (dit keer echter niet gespeeld door Tessa Thompson, maar door Logan Browning), die een radioprogramma getiteld Dear White People presenteert, waarin ze de denkbeelden en vooroordelen van alle studenten op de campus op humoristische wijze bespreekbaar probeert te maken. Browning wordt in de serie bijgestaan door Brandon P. Bell (die wel in de film te zien was), Antoinette Robertson, DeRon Horton, John Patrick Amedori en Ashley Blaine Featherson. De eerste twee seizoenen van Dear White People kregen volop lovende kritieken.

Het derde seizoen van Dear White People heeft nog geen premièredatum. Bekijk ook de aankondiging door acteur Giancarlo Esposito (Better Call Saul, The Get Down).

Lees ook: Dear White People S02: waanzinnige tekstuele vondsten.

https://twitter.com/strongblacklead/status/1009964881162801153

The Good Doctor S02: Lisa Edelstein gecast

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De actrice wordt achter de schermen herenigd met David Shore, die eerder met haar werkte aan House.

Het eerste seizoen van The Good Doctor werd bij ons in Nederland uitgezonden door RTL en is momenteel terug te kijken bij Videoland. De serie draait om Shaun Murphy (Freddie Highmore uit Bates Motel), een jonge chirurg met autisme en het savant-syndroom. Hij gaat in de grote de stad aan de slag in het St. Bonaventure-ziekenhuis in San José, waar Dr. Glassman (Richard Schiff) hem onder zijn hoede neemt. Lisa Edelstein wordt direct in de eerste aflevering van het tweede seizoen geïntroduceerd als Dr. Blaize. Ze neemt straks de behandeling van de inmiddels zieke Glassman op zich. Edelstein zal in meerdere afleveringen te zien zijn. Eeder speelde ze Dr. Cuddy in zeven seizoenen (ze ontbrak in het achtste en laatste seizoen) van House, dat eveneens bedacht werd door David Shore, de showrunner van The Good Doctor.

Wanneer The Good Doctor S02 op televisie verschijnt is nog niet bekend. Edelstein speelt binnenkort ook een rol in de aanstaande Netflix-serie The Kominsky Method.


Roseanne gaat verder zonder Roseanne

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

In de herfst van dit jaar komt er een Roseanne-loze spin-off van Roseanne naar tv, met als werktitel The Conners.

In Amerika maakte de sitcom Roseanne eerder dit jaar een succesvolle comeback op televisie. Het door zender ABC bestelde tweede seizoen werd onlangs echter geschrapt naar aanleiding van een rascistische tweet door hoofdrolspeler Roseanne Barr. De familie Conner komt nu alsnog terug met een spin-off over de overige familieleden. Hoe straks de afwezigheid van Roseanne in de serie verklaard gaat worden is nog niet duidelijk, maar John Goodman (haar man Dan), Laurie Metcalf (haar zus Jackie), Sara Gilbert (haar dochter Darlene), Lecy Goranson (haar dochter Becky) en Michael Fishman (haar zoon D.J.) keren sowieso terug voor alvast tien afleveringen van de spin-off. Tom Werner keert weer terug als producent van de serie. Barr zal niet - ook niet achter de schermen - bij de spin-off betrokken worden.

Lees ook onze recensie van de première van het tiende seizoen van Roseanne. Dat tiende seizoen is overigens niet te zien geweest op de Nederlandse televisie.


To All The Boys I've Loved Before heeft teaser

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Het populaire tienerboek van Jenny Han werd bewerkt tot een speelfilm die exclusief naar Netflix komt.

In To All The Boys I've Loved Before heeft de 16-jarige Lara vijf nog nooit door niemand gelezen liefdesbrieven - één voor elke jongen waar ze ooit een oogje op had - veilig thuis opgeborgen. Als de brieven op een dag op mysterieuze wijze verstuurd worden, escaleert haar tot dusver denkbeeldige liefdesleven: in één klap liggen haar meest intieme gevoelens op straat. Lara wordt gespeeld door Lana Condor, die twee jaar geleden haar filmdebuut maakte met een piepklein rolletje als Jubilee in X-Men: Apocalypse. Later dit jaar is ze ook te zien in het door James Cameron geschreven Alita: Battle Angel. Een van de bijrollen in To All The Boys I've Loved Before is voor Janel Parrish, bekend van haar rol als Mona in Pretty Little Liars en de aankomende spin-off The Perfectionists.

To All The Boys I've Loved Before verschijnt 17 augustus op Netflix.


Claire Danes twijfelt toch over einde Homeland

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Homeland

De actrice vertelde eerst dat de serie na acht seizoenen zou eindigen, maar zet de deur nu weer op een kier.

Vorig weekend kwam het zevende seizoen van Homeland ten einde op de Nederlandse televisie. De serie was al zeker van een achtste seizoen, dat volgens Claire Danes ook het laatste seizoen zou worden. In een interview met de website TVLine komt ze nu toch terug op die uitspraak. 'Die beslissing is nog niet definitief. Zo zit het momenteel wel in mijn hoofd, maar wie weet verandert dat straks alsnog'. De actrice deed verder nog nieuwe onthullingen over de laatste scène van het zevende seizoen, waarin Carrie spoiler na zeven maanden wordt vrijgelaten uit een Russische gevangenis en weer terugkeert naar Amerika. 'We hebben heel veel scènes geschoten waarin Carrie gedurende haar gevangenschap doordraait, maar die scènes zijn uiteindelijk niet gebruikt. De makers dachten dat het beter zou werken als dat aan de fantasie van de kijker zou worden overgelaten.'

Claire Danes is momenteel opnieuw zwanger, maar dat zou geen invloed hebben op de komst van het achtste seizoen. De opnamen moeten later dit jaar van start gaan.

Lees ook: Homeland S07E01: relevanter dan ooit.


Ozark S02 verschijnt op 31 augustus

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Het duistere drama met Jason Bateman en Laura Linney keert eind augustus terug met nieuwe afleveringen.

Jason Bateman liet onlangs weer zijn komische kant zien in Arrested Development, maar zijn personage Marty Byrde in Ozark verkeert constant in levensgevaar. Zijn vrouw Wendy (Laura Linney) lijkt echter wel besloten te hebben om aan zijn (criminele) kant te blijven staan. In de nieuwe reeks dalen ze samen dieper af in de onderwereld. Marty moet wel op zoek naar een nieuwe manier om het geld van het kartel wit te wassen, aangezien er in het laagseizoen even wat minder toeristen zijn die geld uitgeven in het Ozark-gebied. Verder is ook Julia Garner terug als de geslepen Ruth. Janet McTeer (onlangs te zien als de moeder van Jessica Jones) maakt haar debuut als een meedogenloze advocaat die namens het kartel naar de stad wordt gestuurd om de boel op te schudden.

Het tweede seizoen van Ozark is vanaf 31 augustus te zien op Netflix. Bekijk alvast een teasertje. En lees ook de recensie van seizoen één en beluister de soundtrack.


The CW onthult talloze premièredata

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Veel tv-series van de zender (zoals The Flash, Supergirl, Dynasty, Riverdale) verschijnen in Nederland op Netflix.

De premièredata voor de superhelden op The CW zijn in Amerika als volgt: The Flash S05 en Black Lightning S02 op 9 oktober, Supergirl S04 op 14 oktober, Arrow S07 op 15 oktober en Legends of Tomorrow S04 op 22 oktober. Als Netflix de rechten op al deze series kan behouden, verschijnen ze weer telkens een dag later in Nederland. Hetzelfde geldt voor de nieuwe afleveringen van Riverdale (S03 begint op 10 oktober) en Dynasty (S02 begint op 12 oktober), waarvan de vorige seizoenen in Nederland ook zo goed als gelijktijdig op Netflix verschenen. Op 12 oktober gaat My Crazy Ex-Girlfriend S04 van start, dat hopelijk ook zo goed als gelijktijdig op Netflix verschijnt. The CW debuteert verder nog gloednieuwe series als Charmed en Roswell, maar het is niet bekend of deze series straks bij ons in Nederland ook naar Netflix komen.

Voor de fans van The Vampire Diaries en The Originals: op 25 oktober gaat Legacies op The CW in première, maar of die serie naar Netflix komt is ook nog niet bekend.


Nailed It!: trailer voor het tweede seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Vier maanden na de eerste reeks van het komische bakprogramma volgt alweer een tweede seizoen.

In april van dit jaar debuteerde Netflix met Nailed It! zijn eerste bakprogramma. In elke aflevering van de show nemen een aantal thuisbakkers het tegen elkaar op voor een geldprijs. De kandidaten moeten allerlei fraaie taarten en toetjes namaken, maar het eindresultaat lijkt - tot grote hilariteit bij de presentatoren - telkens helemaal nergens op. Nailed It! wordt gepresenteerd door comédienne Nicole Byer, die ondersteuning krijgt van chefkok Jaques Torres en een wisselende gastjury. De kandidaten kunnen tijdens het bakken ook op een knop drukken, waarna ze een paar minuten door een professional geholpen worden. Een andere knop zorgt ervoor dat Byer de concurrentie even probeert af te leiden. Op het einde moeten de kandidaten hun bakwerk onthullen en 'nailed it!' roepen.

Het tweede seizoen van Nailed It! is vanaf 29 juni te zien op Netflix. Deze vrijdag komt Netflix met nog een komische bakprogramma getiteld Cooking on High.

Lees ook: Nailed It!: hilarisch overdreven bakprogramma.


Comedians in Cars Getting Coffee heeft trailer

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Jerry Seinfeld gaat deze keer koffie drinken met bekende namen als Dave Chappelle en Ellen DeGeneres.

De komiek sloot eerder een deal met Netflix en maakte vorig jaar al een nieuwe stand up-special (lees de recensie) voor de VOD-dienst. Ook de complete catalogus van zijn talkshow verhuisde begin dit jaar van Crackle (de VOD-dienst van Sony) naar Netflix. Volgende maand zal Netflix ook helemaal nieuwe afleveringen van Comedians in Cars Getting Coffee debuteren. De komiek gaat dit keer koffie drinken met onder anderen Kate McKinnon, Ellen DeGeneres, Hasan Minhaj, Dana Carvey, Neal Brennan, Tracy Morgan, Brian Regan, Alec Baldwin, Zach Galifianakis, John Mulaney en Dave Chappelle. De meest bijzondere gast in de nieuwe reeks is de onlangs overleden komiek Jerry Lewis (The King of Comedy). Alec Baldwin en Brian Regan waren overigens ook al in eerdere afleveringen te zien.

Vanaf 6 juli kun je op Netflix kijken naar twaalf nieuwe afleveringen. Officieel gaat het om het tiende seizoen, hoewel Netflix inmiddels een eigen indeling gebruikt.


Absentia krijgt een tweede seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Stana Katic speelt de hoofdrol in het misdaaddrama, waavan de eerste reeks te zien is bij Amazon.

Stana Katic maakte vorig jaar met Absentia haar comeback op televisie. Eerder was ze jarenlang te zien in Castle, dat na haar (tumultueuze) vertrek in 2016 vrij plotseling ten einde kwam. Ze vond toch weer een nieuwe serie in de vorm van het wat minder lichtvoetige Absentia. Daarin is ze te zien als FBI-agent Emily Byrne, die tijdens de slopende jacht op een seriemoordenaar in Boston van de aardbodem verdwijnt. Uiteindelijk wordt ze in absentia doodverklaard, maar zes jaar later duikt ze toch weer op in een hutje in de bossen, zonder dat ze zich kan herinneren wat er precies gebeurd is. Eenmaal thuis ontdekt ze dat haar man en collega (Patrick Heusinger) hertrouwd is. Tot overmaat van ramp wordt ze niet veel later ervan verdacht betrokken te zijn bij een reeks nieuwe moorden.

Het tweede seizoen bestaat weer uit tien afleveringen. Het eerste seizoen verscheen in februari van dit jaar, maar de tweede reeks komt waarschijnlijk pas later in 2019.

Lees ook: Absentia: solide maar voorspelbare misdaadthriller.