Upgrade

Nieuwe films op Netflix: Upgrade, Dangerous en Photocopier

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Deze week: drama uit Indonesië, een nieuw leven met AI, en Famke Janssen als FBI-agente.

Photocopier (2021)
Acteurs: Shenina Syawalita Cinnamon, Chicco Kurniawan, Lutesha
Regie: Wregas Bhanuteja

Afgelopen week debuteerde het Indonesische drama Photocopier op Netflix. De film was vorig jaar in eigen land een enorm succes: bij de Citra Awards (de Indonesische tegenhanger van de Oscars) werden twaalf van de zeventien nominaties verzilverd, inclusief beste film en beste regisseur. De makers van het drama deden voorafgaand aan de productie ruim een jaar lang research met verschillende slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag: het verhaal volgt een jonge vrouw die nadat ze een black-out beleeft op een feest expliciete foto's van haarzelf ontdekt op internet en probeert te achterhalen wat er die nacht precies is gebeurd. Kijk daarna voor meer over gelijksoortige onderwerpen ook naar series als I May Destroy You en The Hunting.

Upgrade (2018)
Acteurs: Logan Marshall-Green, Betty Gabriel, Harrison Gilbertson
Regie: Leigh Whannell

Venom bleek in 2018 de grotere commerciële hit, maar het meer obscure Upgrade was stiekem veel leuker: beide films draaien om een man wiens lichaam over wordt genomen door een vreemde entiteit (in Upgrade geen buitenaardse parasiet, maar een AI-systeem) die hen beschermt tegen kwaadwillenden. Logan Marshall-Green is te zien als technofoob Grey, die na een beroving in een rolstoel belandt maar een nieuw soort chip geïmplanteerd krijgt waardoor hij weer kan lopen. Deze chip blijkt echter nog veel meer te kunnen en helpt hem wraak te nemen. De film van Leigh Whannell (die vervolgens The Invisible Man mocht regisseren) zit vol met inventieve actiescènes en zwarte humor. Mogelijk komt er straks nog een vervolg in de vorm van een tv-serie.

Dangerous (2021)
Acteurs: Scott Eastwood, Famke Janssen, Tyrese Gibson
Regie: David Hackl

Scott Eastwood dook in het verleden met kleine rolletjes op in grote filmreeksen als The Fast & The Furious, Pacific Rim en Suicide Squad, maar de zoon van filmlegende Clint is ook net zo vaak te zien in kleine actiefilms die na verschijning snel weer vergeten worden. Zo geeft hij in Dangerous gestalte aan een ooit gewelddadige ex-gevangene genaamd Dylan, die nu onder de zorg staat van een psychiater (Mel Gibson). Als zijn broer een verdachte dood sterft is het echter tijd om zijn oude zelf toch weer te omarmen. Hoewel Dangerous niets bijzonders doet sloop de film in Nederland toch het lijstje met de tien best bekeken films op Netflix binnen. Misschien komt dat mede door de aanwezigheid van Famke Janssen als FBI-agente die de hoofdpersoon op de hielen zit.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook