The Spy Who Dumped Me

Nieuwe films op Netflix: The Spy Who Dumped Me, Blood Diamond en Gravity

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: Mila Kunis in een spionageplot, Sandra Bullock in space en diamanten in Sierra Leone.

Blood Diamond (2006)
Acteurs: Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly
Regie: Edward Zwick

Maatschappelijk verantwoorde 'crowd pleaser' waarin maker Edward Zwick (Glory) tussen alle adrenaline verhogende achtervolgingen en scènes met extreem geweld tevens wat politiek commentaar probeert te leveren. De Zuid-Afrikaanse huurling Danny Archer (je moet even afstemmen op het accent van Leonard DiCaprio) sluit een verbond met een plaatselijke visser (Djimon Hounsou), waarna ze in het door oorlog verscheurde Sierra Leone op zoek gaan naar een diamant die hun beide levens moet veranderen. Het is uiteindelijk allemaal 'typisch Hollywood' en gemaakt volgens de standaard formule, maar door de beklemmende spanning en het spel van Hounsou en DiCaprio (daarnaast is Jennifer Connelly uit Snowpiercer te zien als journaliste) blijf je geïnvesteerd.

The Spy Who Dumped Me (2018)
Acteurs: Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux
Regie: Susanna Fogel

Na 'loved' en 'shagged' volgt het onvermijdelijke 'dumped': in de komische actiefilm The Spy Who Dumped Me komt Aubrey (Mila Kunis) voor een enorme verrassing te staan wanneer blijkt dat haar ex-vriend (Justin Theroux) voor de CIA werkt. Vervolgens wordt ze samen met vriendin Morgan (Kate McKinnon) meegesleurd in een internationale (ze belanden tevens in Amsterdam) spionageplot. Regisseur Susanna Fogel (The Flight Attendant) kan prima uit de voeten met alle actie en Kunis geeft als 'straight man' uitstekend tegengas aan de gekte van McKinnon, maar naarmate het brute geweld toeneemt raakt de balans zoek en veranderen beide vrouwen ook meer en meer in karikaturen. Tevens met Hasan Minhaj (Patriot Act) en Sam Heughan (Outlander).

Gravity (2007)
Acteurs: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris
Regie: Alfonso Cuarón

Technisch hoogstandje van regisseur Alfonso Cuarón (Children of Men) dat zeven Oscars wist te winnen, waarbij Cuarón zelf de eerste Zuid-Amerikaanse filmmaker werd die naar huis ging met het beeldje voor de beste regie. De thriller met Sandra Bullock en George Clooney als twee gestrande astronauten die na een ongeluk in het luchtledige moeten zien te overleven werd bijna volledig opgenomen met een green screen op de achtergrond, maar toch waan je je als kijker negentig minuten lang in het koude en kille 'outer space'. Cuarón volgde Gravity op met een heel ander type film, het kleinschalige en zeer persoonlijke familiedrama Roma dat tevens te zien is op Netflix, maar maakte ook daarvan weer een meesterwerk dat een Oscar won.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook