Red Riding

Nieuwe films op Netflix: The Land That Time Forgot, Red Riding en Doctor Who

ยท Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: de Dalek's in kleur, prehistorische poppen, en de jacht op de Yorkshire Ripper.

The Land That Time Forgot (1974)
Acteurs: Doug McClure, John McEnery, Susan Penhaligon
Regie: Kevin Connor

Je kunt op Netflix nu kijken naar alle Jurassic Park-films, waarin dinosaurussen door middel van de nieuwste special effects tot leven worden gewekt. Maar al ver voor de komst van CGI werden er films gemaakt rond de prehistorische beesten, zoals het sinds kort ook op Netflix te bekijken The Land That Time Forgot, een bewerking van het boek van Edgar Rice Burroughs (Tarzan) waarin Doug McClure (Troy McClure uit The Simpsons is een knipoog naar de cultacteur) strandt op een plek waar de tijd stil heeft gestaan. De prent gebruikt geen stop-motion of animatronics: alle dinosaurussen waren handpoppen, waarmee The Land That Time Forgot voor de echte liefhebbers van ouderwetse avonturenfilms inmiddels een leuke tijdcapsule is.

Red Riding-trilogie (2009)
Acteurs: Andrew Garfield, Sean Bean, Paddy Considine
Regie: Julian Jarrold, James Marsh en Anand Tucker

Destijds voor de Britse zender Channel 4 gemaakte trilogie van misdaadfilms, die aan de hand van de moorden door de Yorkshire Ripper in een duistere wereld vol geweld en corruptie duiken. Erg grimmige en zware kost dus, maar mensen zonder bezwaar tegen een vrij deprimerende kijkervaring, vaak zonder echte resoluties, kunnen zich verheugen op een cast vol Britse topacteurs: zo volgt de eerste film een door Andrew Garfield gespeelde journalist, terwijl de tweede zich weer vooral richt op de zoektocht van een onlangs in Yorkshire gearriveerde agent (Paddy Considine). Ook Sean Bean, Rebecca Hall en Mark Addy hebben rollen. Mocht je daarna meer willen weten over de Yorkshire Ripper kun je op Netflix kijken naar de docu The Ripper.

Daleks' Invasion Earth 2150 A.D. (1966)
Acteurs: Peter Cushing, Bernard Cribbins, Ray Brooks
Regie: Gordon Flemyng

De moderne Doctor Who-serie is niet meer te vinden op Netflix (enkele seizoenen staan nog op Amazon Prime Video), maar onlangs werd wel de tweede film met Hammer Horror-legende Peter Cushing als de dokter aan het aanbod toegevoegd. Cushing is in deze rol (bekijk ook onze top vijf van doktoren) een beetje een vreemde eend in de bijt: zijn twee films staan los van de serie en werden beide gebaseerd op een eerdere tv-aflevering. In Daleks' Invasion Earth 2150 A.D. belandt de tijdreizende dokter in een door de Daleks overgenomen toekomst. De film werd niet echt een succes - ook omdat de gimmick (de Daleks zijn nu in kleur) wel een beetje was uitgewerkt - hoewel veel mensen het vervolg toch zien als een verbetering ten opzichte van deel een.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook