Sonic the Hedgehog

Nieuwe films op Netflix: The Contractor, The Foreigner en Sonic the Hedgehog

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Deze week: een flink op hol geslagen Jim Carrey en straight-to-video-actie met Snipes en Seagal.

The Contractor (2007)
Acteurs: Wesley Snipes, Eliza Bennett, Lena Headey
Regie: Josef Rusnak

Nadat zijn Blade-franchise als een nachtkaars uitging zag Wesley Snipes (True Story) zich veroordeeld tot een trits vod-releases. Voor The Contractor werd door de makers goed gekeken naar Shooter (de versie met Ryan Phillippe staat ook op Netflix), want het verhaal toont opvallend veel gelijkenissen: Snipes speelt ex-CIA-man James Dial die een afgezonderd leven leidt, tot zijn oude baas hem overhaalt om een terrorist om te leggen. De boel loopt flink uit de hand, waarna zijn opdrachtgever de losse eindjes probeert te elimineren. De Londense setting maakt de film nog een klein beetje onderscheidend en zorgt tevens voor opvallende Britse bijrollen: zo speelden Charles Dance en Lena Headey hier voor Game of Thrones al eens vader en dochter.

Sonic the Hedgehog (2020)
Acteurs: Jim Carrey, James Marsden, Tika Sumpter
Regie: Jeff Fowler

Soms helpt het om te klagen: toen de eerste teaser voor Sonic the Hedgehog online verscheen spuwden talloze fans hun gal over het design van de SEGA-mascotte. En dat hielp zowaar: voordat de film de bioscopen bereikte had de blauwe egel van de makers een make-over gekregen. In zijn eerste bioscoopfilm (Nintendo-rivaal Mario kreeg er bijna dertig jaar eerder al eentje) verbergt de buitenaardse Sonic zich al jaren op onze planeet, waar hij uiteindelijk vriendschap sluit met een sheriff (James Marsden). De voornaamste reden om te kijken is toch Jim Carrey als Sonics aartsvijand Dr. Robotnik: de acteur leeft zich hier als megalomane schurk uit alsof de jaren negentig nog altijd in volle gang zijn. In de bioscoop is op dit moment tevens de vervolgfilm te zien.

The Foreigner (2003)
Acteurs: Steven Seagal, Harry Van Gorkum, Max Ryan
Regie: Michael Oblowitz

Het door Joel Silver geproduceerde Exit Wounds (2001) leek zijn comeback in te luiden, maar vervolgens markeerde het abominabele Half Past Dead (2002) alsnog het einde van Steven Seagal als leading man op het witte doek. The Foreigner was daarna het startschot voor een lange reeks matige straight-to-video-releases: Seagal is in de film te zien als een freelancer die een mysterieus pakketje van Frankrijk naar Duitsland moet vervoeren. Onderweg blijkt het pakketje uiteraard al snel veel ongure types aan te trekken. De nu 70-jarige Seagal, die tevens genoemd werd in de MeToo-affaire, kwam onlangs weer heel even in de publiciteit toen een 'fake news' bericht beweerde dat hij - als vriend van Poetin - mee zou vechten met het Russische leger.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook