Tomb Raider

Nieuwe films op Netflix: Runner Runner, Tomb Raider en Dark Waters

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: de gok van Justin Timberlake, Alicia Vikander als Lara Croft en Mark Ruffalo in de rechtszaal.

Runner Runner (2013)
Acteurs: Justin Timberlake, Ben Affleck, Gemma Arterton
Regie: Brad Fuhrman

Gekraakte misdaadfilm met een scenario van David Levien en Brian Koppelman, die zich (zie ook Rounders en Billions) normaal gesproken toch wel raad weten met verhalen die zich afspelen in de wereld van kansspelen en rijke moguls. Justin Timberlake is te zien als een student die wordt uitgekleed door een online gokspelletje en naar Costa Rica reist, waar hij in de ban raakt van de verantwoordelijke rijkaard (Ben Affleck) die hij kwam confronteren. Alle ingrediënten voor een goede thriller zijn aanwezig, maar toch wordt Runner Runner nergens zo spannend als je vooraf hoopt. Wat dan vooral overblijft zijn de mooie plaatjes van Zuid-Amerika en een vergeten optreden van Affleck, die zelf als fervent pokerspeler ook weleens onder vuur kwam te liggen.

Tomb Raider (2018)
Acteurs: Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins
Regie: Roar Uthoag

Na twee films met Angelina Jolie mocht een andere Oscarwinnares het proberen als videogame-heldin Lara Croft, die in deze herstart van haar filmfranchise op zoek gaat naar haar verdwenen vader (Dominic West) en daarna terechtkomt op een eiland waar een geheimzinnige organisatie een oud graf probeert te lokaliseren. De film is - vooral visueel gezien - een feest der herkenning voor de fans van de Tomb Raider-game uit 2013 en Vikander is fysiek meer dan capabel, hoewel het voor de reguliere kijkers toch een vrij standaard avonturenfilm zal blijven. Hopelijk kan de sequel echt memorabel worden, want daarvoor werd een zeer interessante schrijver en regisseur vastgelegd: Misha Green, de bedenker van het helaas gecancelde Lovecraft Country.

Dark Waters (2019)
Acteurs: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins
Regie: Todd Haynes

Mark Ruffalo krijgt de laatste jaren als producent steeds meer voor hem belangrijke projecten van de grond: al voor zijn HBO-serie I Know This Much Is True was hij in 2019 achter de schermen betrokken bij het op feiten geïnspireerde Dark Waters. Ruffalo is te zien als advocaat Robert Bilott, die ontdekt dat een groot bedrijf chemisch afval dumpt in het water en bij zijn onderzoek verschillende partijen (waaronder zijn eigen kantoor, dat het bedrijf als cliënt heeft) tegen zich in het harnas jaagt. Dark Waters is een typisch 'underdog probeert grote misstanden aan het licht te brengen' verhaal dat op een opvallend sobere manier wordt verteld door Todd Haynes (Carol), maar dan net niet het niveau haalt van bijvoorbeeld een Spotlight (ook met Ruffalo) of Erin Brockovich.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook