Jackie Brown

Nieuwe films op Netflix: Rocketman, Jackie Brown en Creed

ยท Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: Taron Egerton als Elton John, Tarantino verfilmt Elmore Leonard en Rocky in een bijrol.

Rocketman (2019)
Acteurs: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden
Regie: Dexter Fletcher

Regisseur Dexter Fletcher zal niet helemaal tevreden zijn geweest met het - na het ontslag van Bryan Singer - door hem 'geredde' Bohemian Rhapsody, maar gelukkig kreeg hij niet veel later de kans om nu helemaal zelf een biopic te maken over een andere muzieklegende: Elton John. Het verhaal wordt ditmaal echter verteld vanuit het perspectief van de dan in rehab belande zanger (die ook aantrad als producent), waardoor de film meer een soort fantasievolle musical wordt. De Oscarnominaties bleven wonder boven wonder zo goed als uit, terwijl Taron Egerton de hoofdrol met verve vertolkt: de acteur deed eerder al een niet onverdienstelijke imitatie van Elton John toen hij de stem insprak van een zingende gorilla in de animatiefilm Sing.

Jackie Brown (1997)
Acteurs: Pam Grier, Robert Forster, Samuel L. Jackson
Regie: Quentin Tarantino

Jackie Brown blijft naar alle waarschijnlijkheid voor altijd de meest ondergewaardeerde film uit het oeuvre van Quentin Tarantino: er bestond natuurlijk geen wereld waarin de prent zijn voorganger (het invloedrijke Pulp Fiction) zou overtreffen. De misdaadfilm neemt - net als veel ander werk van Elmore Leonard (Justified), op wiens boek de prent gebaseerd werd - lekker ruim de tijd om alle personages te introduceren, voordat de plot (een opgepakte stewardess bedenkt een plan om zowel een wapenhandelaar als de politie te slim af te zijn) zijn intrede doet. Verder vertelt QT tussen de regels door ook een verhaal over de onuitgesproken liefde tussen twee ouder wordende mensen: de stewardess (blaxploitation-koningin Pam Grier) en haar borgsteller (Robert Forster).

Creed (2015)
Acteurs: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson
Regie: Ryan Coogler

In 2006 maakte Sylvester Stallone toch nog een zesde Rocky-film, als goedmakertje voor het volgens hem abominabel slechte Rocky V (1990), en daarna liet de acteur weten klaar te zijn met het personage. Maar als de maker van Fruitvale Station plots bij je op de stoep staat met het idee voor een spin-off, ga je toch even luisteren wat hij te zeggen heeft. Stallone won uiteindelijk een Golden Globe (de Oscar ging dat jaar naar Mark Rylance voor Bridge of Spies) voor zijn bijrol in het verrassend effectieve Creed, waarin hij de boksende zoon van zijn rivaal/vriend Apollo Creed onder zijn hoede neemt. De prent kreeg in 2018 nog een sequel (nu ook op Netflix) en hoofdrolspeler Michael B. Jordan zal met het derde deel (ingepland voor 2022) zijn regiedebuut gaan maken.

Er verschenen dit weekend nog meer films op Netflix, met onder meer...

Groundhog Day voor Frank Grillo in Boss Level, Tom Hanks op een eiland in Cast Away, Tom Hanks op jacht naar een fraudeur in Catch Me If You Can, Sarah Jessica Parker helpt Matthew McConaughey in Failure to Launch, Ryan Gosling probeert Anthony Hopkins achter tralies te krijgen in Fracture, Nicolas Cage komt in actie op 9/11 in World Trade Center, Steven Seagal naast zijn toenmalige vrouw Kelly LeBrock in Hard to Kill, Leonard DiCaprio als miljonair in The Great Gatsby, het kickstarten van de aarde in The Core, Chris Pine als Kirk in Star Trek, Chris Tucker en Jackie Chan in de Rush Hour-trilogie, Liam Neeson versus Ed Harris in Run All Night, erotiek en plottwists in Wild Things, en Robert De Niro terug aan het werk in The Intern.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook