Moonfall

Nieuwe films op Netflix: Moonfall, Vice en The Art of Self-Defense

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: een lesje in zelfverdediging, het einde van de wereld en Christian Bale als vicepresident.

The Art of Self-Defense (2019)
Acteurs: Jesse Eisenberg, Alessandro Nivola, Imogen Poots
Regie: Riley Stearns

Momenteel wordt op Netflix de serie Cobra Kai, waarin een aantal karate-senseis hun (vaak twijfelachtige) invloed uitoefenen op jonge mensen, weer volop bekeken. In de serie wordt het sport-element in soap-vorm gegoten, waar The Art of Self-Defense juist inktzwarte humor gebruikt om op tragikomische wijze het begrip toxische masculiniteit te ontleden. Jesse Eisenberg speelt daarbij een rol die hem op het lijf geschreven is: als de timide Casey besluit hij nadat hij op straat wordt aangevallen om martial-arts-lessen te nemen in een mysterieuze dojo. Daar bloeit hij zowaar op onder de begeleiding van een enigmatische sensei (Alessandro Nivola, bekend van de Sopranos-film The Many Saints of Newark), maar zijn nieuwe zelfvertrouwen brengt hem op duistere plekken.

Moonfall (2019)
Acteurs: Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley
Regie: Roland Emmerich

Ondanks de uiterst lauwe reactie op Independence Day: Resurgence keerde Roland Emmerich uiteindelijk toch weer terug naar het einde-van-de-wereld-genre waar hij voorheen grote successen in had geboekt. Moonfall is speciaal voor de kijkers die het werk van Armageddon-regisseur Michael Bay te verfijnd en subtiel vinden: ditmaal is het startpunt namelijk dat de maan met de aarde in botsing dreigt te komen, waarna het scenario met de minuut ridiculer wordt. Fans van de Duitse filmmaker, die de boel gelukkig zelf ook met een korrel zout neemt, weten inmiddels echter wel wat ze zoal kunnen verwachten - ze hopen er zelfs op - en verder is het ook leuk om John Bradley (jarenlang een stille kracht in Game of Thrones) eens een keer in een wat grotere filmrol te zien.

Vice (2018)
Acteurs: Christian Bale, Amy Adams, Sam Rockwell
Regie: Adam McKay

Na zijn grote succes als regisseur van Will Ferrell-komedies besloot Adam McKay (nu producent van Succession) wat meer risico te nemen: hij schoof van pure ongein (denk aan Step Brothers) op in de richting van meer zwartgallige satire. Na de financiële crisis een komische draai te hebben gegeven in The Big Short legde hij de carrière van vice-president Dick Cheney (een Golden Globe-winnende Christian Bale) op de pijnbank, in deze absoluut niet serieus te nemen semi-biografie die suggereert dat Cheney en niet Bush (Sam Rockwell) de touwtjes in handen had. McKay wil nu herenigen met Don't Look Up-actrice Jennifer Lawrence, voor een (waarschijnlijk ook semi-)biografische film over Elisabeth Holmes (die in The Dropout al werd gespeeld door een Emmy-winnende Amanda Seyfried).

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

 

Lees ook