Jackass 2.5

Nieuwe films op Netflix: Jackass, The Lost City of Z en This Is the End

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: nog meer pijnlijke stunts, celebs tijdens de Apocalyps en een reis door de jungle.

This Is the End (2013)
Acteurs: Jay Baruchel, Seth Rogen, Danny McBride
Regie: Seth Rogen & Evan Goldberg

Geestig regiedebuut van schrijfpartners Seth Rogen en Evan Goldberg, die vervolgens ook afleveringen van onder meer Preacher en Future Man zouden draaien voor televisie. In de film is de Dag des Oordeels aangebroken, maar eigenlijk is het script gewoon een excuus om heel veel (komische) acteurs samen te brengen om tijdens de Apocalyps hun ding te laten doen. Sommigen van hen spelen aangedikte versies van zichzelf (Jay Baruchel is nog eens extra neurotisch) terwijl anderen juist voor komisch effect tegen hun public image ingaan (Michael Cera is een aan coke verslaafde eikel), en dat zorgt voor heel meta-grappen. De nooit gemaakte sequel zou nog meer meta zijn geworden: daarin zou de Apocalyps uitbreken tijdens de première van de eerste film.

Jackass (2002-2011)
Acteurs: Johnny Knoxville, Steve-O, Chris Pontius
Regie: Jeff Tremaine

Afgelopen week werd de Jackass-collectie op Netflix flink uitgebreid. De tweede en derde bioscoopfilm waren al beschikbaar bij de vod-dienst, maar inmiddels zijn van beide films ook de semi-vervolgen 2.5 en 3.5 beschikbaar. Daarin werden de talloze stunts en grappen die de oorspronkelijke films niet haalden alsnog samengevoegd en afgewisseld met interviews en beelden van achter de schermen. Voor de echte die-hard-liefhebbers werd verder ook de eerste bioscoopfilm weer aan het Netflix-aanbod toegevoegd. Deze uitbreiding zal ongetwijfeld te maken hebben met de komst van Jackass 4.5, die vanaf 20 mei bij Netflix is te zien. De oorspronkelijke vierde Jackass-film (Jackass Forever) is te huur bij een aantal online filmaanbieders, zoals onder meer Pathé Thuis.

The Lost City of Z (2016)
Acteurs: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller
Regie: James Gray

Biografische avonturenfilm over de Britse ontdekkingsreiziger Percy Fawcett (Charlie Hunnam), die in Zuid-Amerika de grens tussen Bolivia en Brazilië in kaart probeert te brengen, wanneer hij op het spoor komt van een verloren beschaving midden in het regenwoud. Ondanks dat zijn collega's hem voor gek verklaren, zou hij deze 'Lost City of Z' door de jaren heen verschillende keren proberen te lokaliseren. Het publiek bleef grotendeels thuis, maar The Lost City of Z is een van de betere films die Hunnam (die binnenkort weer terugkeert naar televisie in de Apple-serie Shantaram) maakte na zijn jarenlange hoofdrol op televisie in het drama Sons of Anarchy. Vooral de grandeur waarmee regisseur James Gray (Ad Astra) de jungle fotografeert weet te betoveren.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook