Image

Nieuwe films op Netflix: Image, People Places Things en Men in Black II

ยท Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Deze week: romantiek met Jemaine Clement, het debuut van Adil en Bilall, en de mannen in het zwart.

People Places Things (2015)
Acteurs: Jemaine Clement, Regina Hall, Jessica Williams
Regie: Jim Strouse

People Places Things bewijst dat een romantische komedie niet per se origineel hoeft te zijn om lekker weggekeken te kunnen worden, zolang de uitvoering in orde is en de gebruikte acteurs goed uit de voeten kunnen met het materiaal. In de film sleept de gescheiden leraar Will Henry (Jemaine Clement, bedenker van What We Do in the Shadows, dat woensdag naar Disney+ komt) zich door het leven heen, met de weekenden waarin hij tijd doorbrengt met zijn dochtertjes als grote lichtpunten. Een van zijn studenten (Jessica Williams) probeert hem te koppelen aan haar alleenstaande moeder (Regina Hall, Scary Movie). Regisseur Jim Strouse zou People Places Things jaren later opvolgen met de gelijksoortige Netflix-film The Incredible Jessica James.

Image (2014)
Acteurs: Nabil Mallat, Laura Verlinden, Gene Bervoets
Regie: Adil El Arbi en Bilall Fallah

Hoewel het hun tweede film Black was die hen op de radar zette bij producent Jerry Bruckheimer, waarna ze in de voetsporen van Michael Bay mochten treden met Bad Boys for Life, was de flitsende visuele stijl van de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah ook al zichtbaar in hun debuutfilm Image. In de voor slechts 120.000 euro opgenomen thriller geeft Laura Verlinden gestalte aan tv-maker Eva, die met gevaar voor eigen leven een documentaire over de Brusselse probleemwijken schiet. Ze wordt vervolgens mee de onderwereld ingenomen door de Marokkaanse Lahbib (Nabil Mallat), met wie ze een zeer intense band opbouwt. Adil en Bilall zijn inmiddels ook de tv-route ingeslagen: ze werken nu aan Disney's Ms. Marvel en hun eigen Netflix-serie Grond.

Men in Black II (2002)
Acteurs: Will Smith, Tommy Lee Jones, Lara Flynn Boyle
Regie: Barry Sonnenfeld

De originele Men in Black (1997) was in feite de Ghostbusters van de jaren negentig, en dus kon een sequel niet uitblijven. De set-up uit de originele film wordt daarin echter wel compleet genegeerd: Linda Fiorentino is nergens te bekennen en agent Jay (Will Smith) ziet zich toch weer genoodzaakt om zijn oude partner Kay (Tommy Lee Jones) terug te halen, aangezien hij de enige is die weet hoe de gevaarlijke alien Serleena (Lara Flynn Boyle verving Famke Janssen) bestreden moet worden. Men in Black II werd - net als de Ghostbusters-sequel - gezien als een tegenvaller, hoewel de film nog zeker wel een aantal momenten van inspiratie bevat en hij na het geflopte Men in Black: International toch weer enigszins in aanzien lijkt te zijn gestegen.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook