Fighting with my Family

Nieuwe films op Netflix: Fighting with My Family, The Magnificent Seven en Ghostbusters

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: Denzel in het Wilde Westen, een jonge vrouw in de WWE, en spoken in New York.

The Magnificent Seven (2016)
Acteurs: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke
Regie: Antoine Fuqua

De eerste keer dat Denzel Washington en Ethan Hawke onder regie van Antoine Fuqua samen in een film te zien waren werden beide acteurs genomineerd voor een Oscar. De tweede samenwerking van het trio - een vrij losse remake van de klassieke western van John Sturgess - was minder memorabel, hoewel Washington zich met zijn charisma ook in dit genre moeiteloos staande weet te houden, als de leider van een groep buitenbeentjes die de nederzetting van een weduwe moeten beschermen tegen het privéleger van een rijke industrialist. Deze keer vormt de acteur binnen het ensemble echter vooral een duo met Chris Pratt, die na het succes van Jurassic World de rol van het door Steve McQueen geïnspireerde personage op zich mocht nemen.

Fighting with my Family (2019)
Acteurs: Florence Pugh, Lena Headey, Nick Frost
Regie: Stephen Merchant

Stephen Merchant is misschien niet de eerste naam die je in verband zou brengen met een film over een vrouwelijke worstelaar, maar hij liet met Cemetery Junction al wel ooit zien prima uit de voeten te kunnen met verhalen over mensen uit de Britse 'working class'. Wellicht is dat waarom producent Dwayne 'The Rock' Johnson hem uitkoos om de biografische documentaire The Wrestlers: Fighting with My Family tot speelfilm te bewerken. Het innemende familiedrama vertelt het verhaal van Paige (Florence Pugh uit Black Widow), een worstelaar die het schopt tot de WWE terwijl haar eveneens worstelende broer minder succesvol is. Interessant voor de fans van GLOW en tevens met leuke bijrollen van Lena Headey en Nick Frost als de ouders.

Ghostbusters (1984)
Acteurs: Dan Aykroyd, Harold Ramis, Bill Murray
Regie: Ivan Reitman

Komedieklassieker met onder anderen Bill Murray en Dan Aykroyd, die beiden hun start kenden bij het improvisatie-gezelschap Second City uit Chicago en daarna via Saturday Night Live wereldberoemd waren geworden. Naast de geslaagde grappen en de (zeker voor die tijd) erg innovatieve special effects werkt de film vooral omdat deze een simpel maar herkenbaar uitgangspunt hanteert: drie mannen (Harold Ramis is de derde) proberen samen een eigen bedrijfje te starten (in dit geval een bedrijf dat de inwoners van New York helpt met bovennatuurlijke problemen). De nog levende Ghostbusters (Ramis overleed in 2014) zullen in november van dit jaar weer opduiken in de bioscoopfilm Ghostbusters: Afterlife van regisseur Jason Reitman (zoon van Ivan).

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook