Richard Jewell

Nieuwe films op Netflix: Birds of Prey, Richard Jewell en Deep Impact

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Deze week: een gevalletje 'trial by media', Harley Quinn gaat solo, en een komeet op weg naar aarde.

Birds of Prey (2020)
Acteurs: Margot Robbie, Ewan McGregor, Mary Elizabeth Winstead
Regie: Cathy Yan

Margot Robbie's debuut als Harley Quinn bleek het grote lichtpunt in het verder vrij matig ontvangen Suicide Squad (2016) en dus was het niet meer dan logisch dat zij vier jaar later ook een eigen film kreeg. Het door indie-darling Cathy Yan (Dead Pigs) geregisseerde Birds of Prey, waarin de inmiddels van The Joker losgekomen Quinn een jong meisje moet beschermen tegen een psychopaat (Ewan McGregor), voelt door de zelfbewuste humor en hak-op-de-tak-stijl als DC's antwoord op de eerdere Deadpool-films. Na het recente Suicide Squad-vervolg is Robbie naar eigen zeggen even klaar met de rol, maar de fans van het personage kunnen in 2022 op HBO Max kijken naar de Harley Quinn-animatieserie met Kaley Cuoco (The Big Bang Theory) als Quinn.

Richard Jewell (2019)
Acteurs: Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Kathy Bates
Regie: Clint Eastwood

Sobere verfilming van het waargebeurde verhaal rond Richard Jewell, de beveiliger die in de jaren negentig tijdens de zomerspelen in Atlanta hielp bij het voorkomen van een bomaanslag, maar vervolgens door de FBI werd aangemerkt als een verdachte, waarna de op sensatie beluste media hem volledig door het slijk haalde. De rol van Jewell zou in eerste instantie gespeeld worden door Jonah Hill, maar Clint Eastwood ging uiteindelijk voor de minder bekende Paul Walter Hauser (nu te zien in Cobra Kai), waardoor het voor de kijker wat makkelijker is om een mens te zien in plaats van een acteur. Hauser kon zich tevens optrekken aan het uitstekende spel van Sam Rockwell (Vice) als zijn advocaat en de voor een Oscar genomineerde Kathy Bates (Misery) als zijn moeder.

Deep Impact (1998)
Acteurs: Elijah Wood, Téa Leoni, Robert Duvall
Regie: Mimi Leder

In 1998 verschenen twee 'komeet-films' in de bioscoop, waarbij Deep Impact gezien werd als de meest realistische van de twee, iets dat dan wel weer voor een groot deel te danken was aan het ontbreken van ruimtereizende olieboorders. In het drama moet president Morgan Freeman de wereld tot kalmte manen wanneer journaliste Téa Leoni op het spoor komt van informatie over een grote asteroïde die het einde van het leven op aarde zou kunnen betekenen. Mimi Leder liet met Deep Impact zien dat ook een vrouwelijke regisseur prima uit de voeten kan met een dure blockbuster, hoewel ze na het falen van Pay It Forward nog weinig films aangeboden kreeg en terugkeerde naar tv: onlangs schoot ze opnieuw afleveringen van The Morning Show.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook