Nieuwe films op Netflix: A Touch of Love, The Revenant en Skyscraper

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: The Rock doet Die Hard, de Oscar van Leonardo DiCaprio, en een piepjonge Ian McKellen.

A Touch of Love (1969)
Acteurs: Sandy Dennis, Ian McKellen, Eleanor Bron
Regie: Waris Hussein

Zwaarmoedig drama over een alleenstaande moeder in de jaren zestig, gebaseerd op het boek The Milestone van auteur Margaret Drabble. De hoofdrol wordt gespeeld door de vroegtijdig overleden Sandy Dennis, die zich vlak daarvoor op de kaart had gezet met haar Oscarwinnende bijrol in Who's Afraid of Virginia Woolf? van regisseur Mike Nichols. In A Touch of Love speelt ze een boekenworm die niets moet hebben van de aandacht die ze krijgt van mannen, maar na haar eerste keer seks zwanger raakt. Ze besluit, ondanks weerstand van buitenaf, uiteindelijk toch om het kind te krijgen. De boekbewerking markeert het debuut van een piepjonge Ian McKellen (dit was de eerste van drie films met hem die in 1969 verschenen), als degene die met haar in bed belandt.

The Revenant (2015)
Acteurs: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter
Regie: Alejandro G. Iñárritu

Een jaar na Birdman won regisseur Alejandro Iñárritu opnieuw het beeldje voor Beste Regie, hoewel de Oscar voor de beste film dat jaar naar Spotlight ging. Ook acteur Leonardo DiCaprio mocht na vier niet verzilverde nominaties eindelijk een Oscar in ontvangst nemen voor zijn rol als pelsjager Hugh Glass. The Revenant speelt zich af 1823, en laat zien hoe Glass na een beeraanval door zijn kompanen (met onder anderen Tom Hardy) voor dood wordt achtergelaten. Toch weet hij te overleven en begint hij aan een barre tocht door de wildernis, met enkel nog wraak voor ogen. DiCaprio moest diep gaan voor zijn Oscar (hij at een rauwe bizonlever) en ook de rest van de cast en crew zag enorm af tijdens de opnamen in de woeste Canadian Rockies, waar in de meest extreme weersomstandigheden werd gefilmd.

Skyscraper (2018)
Acteurs: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Chin Han
Regie: Rawson Marshall Thurber

Arnold heeft The Terminator, Sly heeft Rambo (en Rocky) en Bruce heeft Die Hard, maar The Rock, toch enigszins het boegbeeld van de nieuwe generatie actiehelden, kreeg nooit echt een franchise die helemaal om hem draaide. Enkele jaren geleden deed hij wel zelf een eenmalig 'die hardje': in Skyscraper speelt hij een man die zijn gezin moet beschermen tegen terroristen die de hoogste wolkenkrabber in Hong Kong zijn binnengedrongen. De film mist echter een type Alan Rickman en wil mede daardoor nooit echt heel erg memorabel worden. Regisseur Rawson Marshall Thurber kreeg, zeker als regisseur van vooral komedies, echter wel lof voor de actiescènes en herenigde onlangs met The Rock voor de nieuwe Netflix-film Red Notice.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook