The Mustang

Nieuwe films op Neflix: Buddy Games, The Mustang en Under Siege 2

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: onvolwassen spelletjes, het temmen van een wild paard en een treinkaping.

Buddy Games (2019)
Acteurs: Josh Duhamel, Kevin Dillon, Olivia Munn
Regie: Josh Duhamel

Josh Duhamel (Las Vegas) maakte in 2019 zijn debuut als regisseur met het komische Buddy Games. In de film herenigt een uit elkaar gevallen vriendengroep jaren later weer voor een nieuwe editie van hun 'Buddy Games': een competitie vol dwaze spelletjes die ooit in het leven werd geroepen om ze dichter bij elkaar te brengen. Vlak na het verschijnen van Tag (ook over een spel gespeeld door onvolwassen mannen) voelde Buddy Games toch wat achterhaald aan en de personages roepen ook eerder irritatie op dan sympathie. Geen superstart voor Duhamel als regisseur dus, maar hij stapte onlangs weer achter de camera voor een aflevering van The Mighty Ducks op Disney+. En als acteur is hij straks op Prime Video te zien in Shotgun Wedding, naast Jennifer Lopez.

The Mustang (2019)
Acteurs: Matthias Schoenaerts, Jason Mitchell, Bruce Dern
Regie: Laure de Clermont-Tonnerre

Matthias Schoenaerts (Rundskop) speelt ze met verve: mannen van weinig woorden die enorm explosief kunnen zijn, maar ondertussen een verborgen diepte onder hun ruwe textuur hebben. In The Mustang zet hij een imponerende rol neer als einzelgänger Roman Coleman, een gevangene die via het rehabilitatie-programma van Myles (Bruce Dern als oude cowboy) een band opbouwt met een wild paard dat hij moet temmen, en zo ook geconfronteerd wordt met zijn gewelddadige verleden. Connie Britton (Nashville) en Jason Mitchell (Straight Outta Compton) hebben bijrollen. Het drama van producent Robert Redford was het regiedebuut van Laure de Clermont-Tonnerre, die recentelijk de romantische film Lady Chatterley's Lover maakte voor Netflix.

Under Siege 2: Dark Territory (2001)
Acteurs: Steven Seagal, Eric Bogosian, Everett McGill
Regie: Geoff Murphy

Verplicht nummertje van Steven Seagal, die alleen mee wilde werken aan een vervolg op Under Siege als studio Warner Brothers hem zijn regiedebuut zou laten maken met On Deadly Ground. In Dark Territory moet kok (en oud-Navy Seal) Casey Ryback (Seagal) op een rijdende trein terroristen die beslag willen leggen op een satelliet-wapen tegenhouden. Een praatgrage Eric Bogosian en een stoïcijnse Everett McGill kunnen zich als bad guys helaas niet meten met Tommy Lee Jones en Gary Busey uit het eerdere deel, maar het scenario van een debuterende Matt Reeves (die onlangs nog furore maakte met The Batman) geeft Seagal op het einde nog wel een aardige oneliner ('nobody beats me in the kitchen'). Ook met rolletjes van Jonathan Banks en een piepjonge Katherine Heigl (Firefly Lane).

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook