New Heights

New Heights (Neumatt) S01E01: kop in het zand

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Het leven van een jonge consultant staat op zijn kop als zijn vader, een boer, zelfmoord pleegt.

Foto credits: SRF/Sava Hlavacek

In het Zwitserse drama New Heights lopen regelmatig personages met schoppen door het beeld. Dat komt omdat ze graag gaten graven, om vervolgens als struisvogels hun kop in het zand te steken. Het verhaal draait om Michi Wyss (Julian Koechlin): een succesvolle consultant die carrière maakt in Zürich en die zich min of meer heeft vervreemd van de boerenfamilie waaruit hij afkomstig is. Als zijn vader hem op een avond belt met de vraag of hij hem kan helpen met reparaties aan de koeienschuur, dan antwoordt Michi: ‘Weet je niet wat ik per uur verdien?’

Als vaderlief niet lang daarna zelfmoord pleegt door zich op te hangen in de stal, dan heeft Michi – die nog een geheimpje heeft: hij valt op mannen – daar ontzettend spijt van. Behalve dan dat hij niet weet dat zijn vader zichzelf van het leven beroofde: Michi's moeder (een rol van Rachel Braunschweig) heeft daar een stokje voor gestoken door zijn stoffelijk overschot te bevrijden van de strop en neer te leggen in het stro. Zodat het lijkt alsof haar echtgenoot is gevallen. Dat heeft vast iets te maken met trots, en misschien ook wel met gesjoemel met de verzekering. Hoe dan ook lijkt het erop dat het niet goed ging met de boerderij.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

En snel na vaders dood zijn er kapers op de kust. Hoewel Michi geen behoefte voelt om het bedrijf te runnen lijkt het er gaandeweg op dat hij op aandringen van zijn moeder toch weer een – al is het parttime – boer wordt. Maar kan hij stand houden tegen al die intriges? Buiten kijf staat dat showrunners Sabine Boss en Pierre Bonnard op vakkundige wijze duidelijk maken hoezeer het leven van een consultant niet zoveel verschilt van het leven van een boer.

New Heights S01, vanaf 13 mei 2022 op Netflix

Lees ook