Netflix geeft trailer voor Five Came Back vrij

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

In de jaren 40 vertrokken vijf Hollywood-regisseurs richting Europa om de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog vast te leggen voor Amerikanen. Netflix strikte een aantal grote namen uit de hedendaagse filmwereld voor een documentaire over hun werk.

De driedelige documentaire Five Came Back gaat over de oorlogservaringen van John Ford (Stagecoach), William Wyler (Ben-Hur), John Huston (The Maltese Falcon), Frank Capra (It’s A Wonderful Life) en George Stevens (Shane). Allemaal succesvolle regisseurs die destijds in dienst gingen en in Europa documentaires schoten, om de harde realiteit van de oorlog aan het thuisfront te kunnen laten zien. Om hun belangrijke werk toe te lichten, riep Netflix de hulp in van vijf hedendaagse regisseurs: Steven Spielberg (Jaws), Francis Ford Coppola (The Godfather), Guillermo del Toro (Trollhunters), Paul Greengrass (Jason Bourne) en Lawrence Kasdan (Silverado). Daarnaast treedt drievoudig Oscarwinnares Meryl Streep aan als vertelstem.

De documentaire werd gebaseerd op het gelijknamige boek van journalist Mark Harris, die zelf de adaptatie voor zijn rekening nam. Samen met regisseur Laurent Bouzereau en zijn team spitte hij door talloze nieuwsuitzendingen, documentaires en speelfilms, voor materiaal om te gebruiken voor de verfilming.

Five Came Back verschijnt 31 maart op Netflix. De streamingdienst wil dan ook een aantal van de behandelde documentaires in hun volledigheid online zetten.

https://www.youtube.com/watch?v=vF5Syt9l98M

LAATSTE NIEUWS