Nancy Drew

Nancy Drew S01E01-06: moord, geesten en vriendschap

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

De iconische tienerdetective wordt opnieuw verbeeld door de bedenkers van Gossip Girl.

Foto credits: The CW

Nancy Drew. De legendarische tienerdetective bedacht door Edward Stratemeyer in de jaren dertig kwam tot leven door verschillende schrijvers onder het pseudoniem Carolyn Keene. Nu ruim zeventig jaar later inspireert het personage nog steeds.

https://www.youtube.com/watch?v=JgNNnHpCvTA

In de serie van de makers van Gossip Girl is Nancy wat volwassener en is het verhaal duisterder dan in de romans. Nancy is minder het 'brave' meisje en meer een jonge volwassen vrouw (die ook seks heeft). Ook krijgt het verhaal door een bovennatuurlijk element een nieuwe twist.

Maar dit betekent niet dat de serie dan ook bovennatuurlijk goed wordt. De serie werd in de Verenigde Staten uitgezonden door The CW. De zender die ook de DC-superheldenseries, Riverdale en Supernatural uitzendt. Deze nieuwe versie van Nancy Drew past helemaal daarbij. 

Nancy (Kennedy McMann) heeft net haar moeder verloren en besluit een tussenjaar te doen. Ze werkt in de Bayside Claw als serveerster, samen met George (Leah Lewis), Bess (Maddison Jaizani) en Ace (Alex Saxon). Op een avond vinden ze het lichaam van Tiffany Hudson (Sinead Curry) - de vrouw van Ryan Hudson (Riley Smith), een belangrijk zakelijk figuur in het stadje.

Al snel wordt Nancy verdacht van de moord en haar vader Carson (Scott Wolf; Party of Five, Perception) staat haar bij als advocaat. Nancy wil haar onschuld bewijzen en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Ze doet een schokkende ontdekking die leidt naar Lucy Sable (Stephanie Van Dyck) - de promqueen die negentien jaar geleden vermoedelijk van een klif is gevallen.

De legende van Lucy Sable staat bekend als The Sea Queen en is een begrip in het stadje. Elk jaar op de laatste avond van het Zomerfestival zetten alle inwoners een emmer zeewater voor hun deur en schoppen die om. Als het water in de emmer in bloed verandert, betekent het dat je dat jaar doodgaat.

Het wordt Nancy al snel duidelijk dat zij wordt achtervolgd door de geest van Lucy. Dit biedt - naast de verhaallijn van de moordzaak - een tweede plot en spanningen tussen Nancy en haar vader en haar vriend Ned (Tunji Kasim). Wat is de connectie tussen Nancy en Lucy en tussen Lucy en Tiffany? 

Nancy Drew haalt bij lange na niet het niveau van Veronica Mars, maar biedt prima vermaak met mysteries, geesten, en (oude en nieuwe) geheimen die aan het licht komen. De personages ontwikkelen in een fijn tempo meer diepgang door de serie heen, en ook de vriendschappen onderling voelen volwassen aan. 

Nancy Drew S01, vanaf 8 februari 2020 wekelijks op Videoland

Lees ook