Nailed It! Spain

Nailed It! (Franse én Spaanse editie) S01E01: banketkunst kan saai zijn

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Zonder comédienne Nicole Byer is een taart slechts een taart.

Het komt niet als een verrassing dat Nailed It! ook buiten de Amerikaanse landsgrenzen goed wordt bekeken. Want de populariteit van bakprogramma’s lijkt een globaal fenomeen. Dus komen de Fransen en de Spanjaarden nu ook met een eigen versie van Nailed It!.

https://www.youtube.com/watch?v=VoQD8kAMyYU

Waar is de heerlijk improviserende presentatrice Nicole Byer? Waar is haar vaste souffleur, banketbakker Jacques Torres? U raadt het al: die zijn absent in de Franse en Spaanse Nailed It!. In plaats daarvan moeten we het doen met acteur Tom Villa (?) en een keur aan andere onbekende – maar in hun thuisland vast bekende – lieden.

https://www.youtube.com/watch?v=qo0ftbXHuLw

Het concept is overigens wel hetzelfde als de Amerikaanse show. Maar de Franse set is – quelle surprise – aangekleed met motiefjes van de Eiffeltoren en de eerste opdracht is het maken van een croque-monsieur die heerlijk ligt te zonnen op het strand. In de Spaanse variant moeten de deelnemers – steevast prutsers in de keuken – een sprookjeskasteel in elkaar flansen van marsepein en wat dies meer zij.

Het lijkt er niet op dat de Franse en Spaanse Nailed It! als warme broodjes (pun intended) over de toonbank zullen gaan in Nederland. En dat lijkt bij nader inzien ook helemaal niet de inzet van deze uitbreidingen van de bakshow. Maar het is wel pijnlijk om te constateren dat de banketbakkunst an sich tamelijk saai is. Het is Nicole Byer die van niets iets weet te maken, die de spreekwoordelijke slagroom op de taart is. Dus is het wachten geblazen: gelukkig verschijnt op 22 november een kersteditie van Nailed It! waarin Byer wel weer ten tonele zal verschijnen, met aan haar zijde de Fransoos Torres.

Nailed It! Frankrijk en Nailed It! Spanje, vanaf 25 oktober bij Netflix

Lees ook