Mythic Quest S02

Mythic Quest S02E01-02: nostalgisch en toch van het nu

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Ook het tweede trefzekere seizoen van de sitcom memoreert aan komedieklassiekers, terwijl het zijn eigenheid niet verliest.

In het tweede seizoen van de komische reeks Mythic Quest voelen Ian (Rob McElhenney) en Poppy (Charlotte Nicdao) de druk om na Raven’s Banquet een nieuwe expansie te bedenken voor de videogame die hun heeft groot gemaakt. Dat blijkt geen makkelijke opgave, omdat ze het van meet af aan niet met elkaar eens zijn. En omdat Ian moeite heeft om Poppy – die nu Ians gelijke is op de werkvloer – niet voortdurend te koeioneren. De komedie draait in die zin, net als vorig seizoen, ook om wie nu de werkelijke baas is. De dralende David (David Hornsby) is het in ieder geval (weer) niet, zoveel is duidelijk.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Tegelijk wordt de focus verlegd naar de opbloeiende romance tussen de videogametesters Rachel (Ashly Burch) en Dana (Imani Hakim), die eindelijk de moed verzamelen om de liefde aan elkaar te verklaren. Ze krijgen van marketingman Brad (Danny Pudi) de opdracht om samen met de onuitstaanbare en krankzinnige Jo (Jessie Ennis) een mobiele game te ontwerpen. Of is het een valstrik? En wil Brad zijn nieuwe protegé Jo de akelige kneepjes van het vak bijbrengen? Want hoewel iedereen op de burelen van Mythic Quest rept over fatsoenlijke omgangsvormen maken de personages elkaar voortdurend het leven zuur.

Een mooi voorbeeld hiervan is HR-medewerker Carol (Naomi Ekperigin) die vorig seizoen al voortdurend werd misbruikt door haar collega’s, die haar beschouwden als een relatietherapeut. In het tweede seizoen voorziet ze haar kantoorgenoten nog steeds wel van advies, maar gaat dat steeds vaker gepaard met een fikse tirade. Zo van: ik help je, als je daarna maar snel oprot. De ontwikkeling van Carol is exemplarisch voor hoe de showrunners proberen de personages een wezenlijke verandering te laten doormaken. Zo wordt Poppy meer een baas en minder een volgzaam type, en leert ze intussen van Ian hoe je het beste je collega’s emotioneel kan manipuleren – of is het tóch inspireren?

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Ook het tweede seizoen van Mythic Quest oogt nostalgisch in de goede zin van het woord en memoreert aan sitcoms als The Office, Community en Silicon Valley. Misschien wel omdat dit type komedie steeds schaarser lijkt te worden. Hoewel de thema’s die de makers behandelen – gelijkheid op de werkvloer, diversiteit – juist heel erg van het nu zijn. Dat maakt dat ook het tweede seizoen van Mythic Quest een fijne toevoeging is aan de catalogus van Apple TV+, een catalogus die geleidelijk uitdijt met kijkwaardige titels.

Mythic Quest S02, vanaf 7 mei 2021 op Apple TV+

Lees ook